Berghuis: ''We hielden Emmen in leven''

Berghuis: ''We hielden Emmen in leven''

Steven Berghuis had na afloop van het gelijkspel tegen FC Emmen geen verklaring voor de moeizame wedstrijd van Feyenoord. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft nog nauwelijks in de problemen, maar verzuimden om de voorsprong te vergroten. Emmen werd steeds gevaarlijker en benutte uiteindelijk een penalty.

"We wisselden goede fases af met heel slechte", begon Berghuis voor de camera van ESPN. "Uiteindelijk kwamen we in de eindfase vaak niet tot grote kansen. Daardoor hielden we Emmen in leven. Dan komt er één moment, een penalty, en dan staat het 1-1. Dan wordt het moeilijk."

"De eerste helft was oké", vervolgde hij. "We speelden veel op de helft van de tegenstander, veel beweging. De tweede helft viel dat weg. Eén moment brengt ze terug in de wedstrijd en dan voetbal je tegen de tijd. We kregen het niet voor elkaar om die tweede te maken."

Qua werklust zag het er misschien niet helemaal uit alsof Feyenoord er alles aan wilde doen om tot een slotoffensief te komen. "Op een gegeven moment in de eindfase wordt het veld zo lang", legde Berghuis uit. "Dan is het soms moeilijk te belopen. Ik denk niet dat het onwil is."

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties