Rijnmond: Bom barst binnen jeugdopleiding Feyenoord

Rijnmond: Bom barst binnen jeugdopleiding Feyenoord

Het is momenteel onrustig binnen de jeugdopleiding van Feyenoord. Hoofd jeugdopleiding Stanley Brard wil namelijk afscheid nemen van een aantal werknemers binnen de Rotterdamse club en dat werd op een pijnlijke manier duidelijk.

Brard wilde zijn onvrede over de werknemers kenbaar maken aan Mark Koevermans en dacht de algemeen directeur van Feyenoord te mailen. De oud-voetballer maakte echter een fout en stuurde zijn mail naar Mark Onderwater. Daartin staat dat vier mensen mogen vertrekken: Ulrich van Gobbel (assistent-trainer Feyenoord Onder 18), Remco Schol (video en performance analist Feyenoord Academy), Melvin Boel (hoofdtrainer Feyenoord 18) en Mark Onderwater (hoofd performance Feyenoord Academy).

''Onderwater weet niet wat hij leest'', schrijft Feyenoord-watcher Dennis van Eersel van RTV Rijnmond. ''Hij is bijna vier jaar in dienst in Rotterdam en heeft nooit een officieel evaluatiegesprek gevoerd met Brard. Onderwater heeft zich inmiddels ziek gemeld en is niet meer bij Feyenoord geweest. Hij licht Boel, Van Gobbel en Schol niet in, maar Brard vermoedt dat deze informatie uitlekt en besluit om het drietal te bellen om zijn verkeerd geadresseerde mail toe te lichten.''

"Ik vind het heel vervelend en dat is niet goed te praten'', reageert Brard. ''Daarvoor heb ik mijn excuses aangeboden. Ik heb een verslag gemaakt en dat naar de clubleiding gestuurd. Het is aan Feyenoord wat ze ermee willen doen. Wat er in het rapport staat, zeg ik niet. Maar ik kijk niet naar jong of oud. Het gaat mij erom dat iemand goed is.''

Oude garde
In de ogen van Brard moet Feyenoord weer terug naar het oude. De hoofdjeugdopleiding heeft moeite met verschillende innovaties die de nieuwe garde trainers uitvoeren. Brard heeft persoonlijk aan verschillende nieuwe ideeën een einde gemaakt en wil in de toekomst liever samenwerken met mensen die hij al kent uit zijn eerdere periode bij de Rotterdammers, zoals Cor Adriaanse en Gaston Taument.

Klik hier om het hele artikel te lezen

Lees meer over
Feyenoord Academy
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties