Kökcü: ''Geleerd dat ik mezelf die druk niet moet opleggen''

Kökcü: ''Geleerd dat ik mezelf die druk niet moet opleggen''

Orkun Kökcü was een van de uitblinkers bij de 6-0 zege van Feyenoord op VVV-Venlo. De twintigjarige middenvelder werd de afgelopen tijd veel bekritiseerd, en ging daar naar eigen zeggen te veel in mee. Inmiddels lukt het hem beter om zich daarvan af te sluiten.

"Sinds drie weken begin ik er weer goed in te komen", vertelde Kökcü aan ESPN. "Nu is het aan mij om die lijn door te trekken. Het voelt weer als vanouds." Over de kritiek: "Het doet wel iets met je, maar je moet je daarvan proberen af te zonderen en gewoon in jezelf vertrouwen. Je moet ook wedstrijden spelen om in je ritme te komen. Ik voel dat ik steeds meer in m'n ritme kom."

Kökcü vervolgde: "Natuurlijk was er een bepaalde druk en verwachtingen, maar ik ging er misschien iets te vaak ook zelf in mee. Ik legde die druk ook altijd bij mezelf neer. Ik heb ervan geleerd, dat ik dat juist niet moet doen. Nu probeer ik gewoon de wedstrijden met een vrij koppie te spelen en dan zie je dat het makkelijker gaat en dat je minder moeite hebt om je kwaliteit boven water te laten komen."

Daarbij speelt ook de trainer een belangrijke rol, vertelde de Feyenoorder. "Ik heb met Advocaat wel een trainer die veel vertrouwen in me heeft en die ook zegt dat er een tandje bij moet als het niet goed gaat. Ik begin weer de oude te worden en in m'n ritme te komen. Het gaat allemaal wat makkelijker. Ik moet dit nu doortrekken."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties