Tapia: ''Had verwacht dat Spanje zwaarder zou zijn''

Tapia: ''Had verwacht dat Spanje zwaarder zou zijn''

Renato Tapia vertrok vorig seizoen transfervrij bij Feyenoord en is helemaal opgeleefd bij Celta de Vigo in de Spaanse LaLiga Santander. De Peruaan speelde dit seizoen 22 van de 23 wedstrijden voor de nummer negen uit de competitie. Volgens Gol Digital zou hij zelfs in de belangstelling staan van Atletico Madrid, Juventus en PSG.

''Ik had een 'bumpy' afscheid bij Feyenoord maar ik mocht transfervrij vertrekken'', zegt Tapia. ''De taal heeft me erg geholpen in Spanje, het was een frisse start. Sommige mensen verwachtten niet veel van me maar tot nu toe gaat het allemaal erg goed. Ik begon een week eerder dan mijn teamgenoten zodat ik weer fit kon worden. De Eredivisie was gestaakt dus ik kon lang geen wedstrijden meer spelen.''

''Die week om fit te worden heeft me dus erg veel geholpen. Ik kon meteen leren wat de trainer van me verwachtte. Ik volgde Celta al heel lang en vond het een erg leuk team. Toen ik de kans kreeg om naar Celta te gaan hoefde ik geen tweede keer na te denken. De LaLiga is de beste competitie ter wereld. Ik wist dat ik in deze competitie beter zou worden en het was de beste beslissing die ik kon nemen. Eerlijk gezegd dacht ik dat de competitie moeilijker en zwaarder zou zijn, met name door het verschil tussen de Nederlandse en Spaanse competitie'', sluit de oud-Feyenoorder af.

Lees meer over
Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties