Marsman cijfermatig beste keeper uit historie Feyenoord

Marsman cijfermatig beste keeper uit historie Feyenoord

De mannen van FRFC1908 hebben op basis van statistieken een top twaalf samen gesteld met de beste keepers uit de historie. In samenwerking met Feyenoord-statistieken expert Henk is daar een opvallende winnaar uitgekomen. Niemand minder dan Nick Marsman is de beste keeper die onder contract heeft gestaan bij Feyenoord.

De top twaalf is samengesteld op basis van het gemiddelde aantal tegendoelpunten dat een doelman om zijn oren heeft gekregen in de competitie. In totaal stonden er 42 keepers onder contract bij Feyenoord die minimaal vijftien wedstrijden hebben gespeeld. Brad Jones staat op de derde plek, Eddy Treijtel op de tweede plek en Nick Marsman is dus de winnaar.

''Hij heeft dit seizoen zestien wedstrijden gespeeld en er maar dertien tegen gekregen. Dat is een gemiddelde van 0,81. Voorlopig is Marsman de beste keeper van Feyenoord, maar hij moet het dit seizoen wel blijven waarmaken'', zegt Sven. ''In de top twaalf hebben we dus twee keepers die in de huidige selectie zitten, dat is veelbelovend voor de toekomst'', vult Alwin aan.

Lees meer over
Nick Marsman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties