''Spelers zeiden in de rust zelf dat we zo niet door konden gaan''

''Spelers zeiden in de rust zelf dat we zo niet door konden gaan''

Het is lang geleden dat Dick Advocaat zo van zijn ploeg kon genieten als hij zondagmiddag tegen Willem II deed. Na rust liet Feyenoord weinig heel van de Tilburgers en won het met liefst 5-0. De trainer verscheen dan ook tevreden voor de camera van ESPN. "Hoe we de tweede helft gespeeld hebben, de vreugde die van het elftal afstraalde, dat heb ik een tijd niet gezien. Dat geeft echt een positief gevoel."

Advocaat genoot ervan hoe zijn ploeg bleef gaan. "Zelfs bij de 5-0 zag je de dreiging om de zesde goal te maken. Ik vond het leuk om naar te kijken. De eerste helft niet, maar gelukkig hadden de spelers dat zelf ook in de gaten. Ze zeiden zelf in de kleedkamer: 'zo kunnen we niet doorgaan'. Daar hadden ze helemaal gelijk in. We zijn vroeger druk gaan zetten als team, daar hadden zij moeite mee."

Tegen Willem II gaf Advocaat weer speelminuten aan Orkun Kökcü en Robert Bozeník. De trainer gaf aan dat Kökcü snel weer volledig fit is, maar dat het bij Bozeník nog wat langer kan duren. "We moeten per wedstrijd kijken wat we nodig hebben." Ook Justin Bijlow keerde terug van een blessure en begon direct onder de lat ten koste van Nick Marsman. De trainer kondigde vast aan dat dat tegen Heerenveen in de beker ook zo zal zijn.

Lees meer over
Willem II Justin Bijlow sc Heerenveen Dick Advocaat Nick Marsman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties