Berghuis: ''Tweede helft zag je iedereen met plezier spelen''

Berghuis: ''Tweede helft zag je iedereen met plezier spelen''

Na twee afgelaste wedstrijden stonden de spelers van Feyenoord zondag eindelijk weer op het veld. Ze voetbalden bovendien met veel plezier, zo vertelde aanvoerder Steven Berghuis na afloop. Gezien de stand was dat ook niet gek: Feyenoord versloeg Willem II met liefst 5-0.

De uitslag was opmerkelijk, omdat het er voor rust niet goed uit zag bij Feyenoord. "In de rust hebben we afgesproken om de wisselwerking tussen de spits en middenvelders te zoeken, waar we die eerder op de flanken zochten", vertelde Berghuis aan ESPN. "Dan probeer je hun verdedigers aan het lopen te krijgen. Bryan kwam in de bal en afwisselend Diemers en Toornstra eroverheen. Zo probeerden we kansen te creëren. In de tweede helft waren we veel gevaarlijker."

"We waren in het begin ook heel slordig", zei Berghuis over de veel slechtere eerste helft. "Het veld was heel snel. Ik leverde zelf ook drie of vier ballen achter elkaar in aan het begin. Dan kom je ook niet in dat ritme." Na rust was dat anders. "Toen werd het ook leuk en zag je iedereen lachen en met plezier spelen. Gewoon lekker veel doelpunten maken. De tweede helft zag er goed uit."

Met de ruime zege begint Feyenoord goed aan een zwaar blok, waarin de uitwedstrijden tegen sc Heerenveen en FC Groningen moeten worden ingehaald. "Vier uitwedstrijden, maar na PSV en twee weken niet spelen was dit een belangrijke om het gevoel weer op te pakken. Dat hebben we goed gedaan. Ook de weg naar plek twee ligt gewoon nog open. Daar zitten we nog vol in, en ook de beker wordt heel belangrijk."

Lees meer over
PSV Willem II Steven Berghuis Jens Toornstra FC Groningen sc Heerenveen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties