Onzekerheid over bekerduel: ''We bekijken de situatie per speeldag''

zondag 7 februari 2021 21:18 37.095 keer bekeken 145 reacties FR12.nl

FC Groningen - Feyenoord werd vandaag afgelast en de KNVB hoopt die wedstrijd volgende week al in te kunnen halen. Aan de andere kant staat aanstaande donderdag de bekerwedstrijd sc Heerenveen - Feyenoord op het programma en is het op dit moment onduidelijk of die wedstrijd eigenlijk wel kan doorgaan. Manager competitiezaken Jan Bluyssen: "We bekijken de situatie per speeldag."

"Als er in de loop van de week een verbetering van omstandigheden is, zou het zonde zijn als het hele programma eruit zou zijn gegooid", aldus Bluyssen tegenover De Telegraaf. Nu er geen publiek toegestaan is in de stadions hadden sommige wedstrijden misschien wel door kunnen gaan. "De reden voor de afgelasting van de wedstrijden is dat het KNMI besloten heeft een Code Rood af te geven. We hebben met elkaar in het betaald voetbal afgesproken dat we bij Code Rood geen mensen de weg opsturen om naar een wedstrijd te gaan.”

"De situatie is nu wel iets anders dan normaal, omdat er geen publiek bij de wedstrijden is. Maar ook nu zouden er nog mensen op pad moeten. Niet alleen de spelende teams zelf, maar ook beveiligingsmensen, de mensen van de tv-productie, de pers, etc. Het KNMI geeft niet voor niets Code Rood en ook deze mensen willen we niet in gevaar brengen. De KNVB draagt ook voor hen verantwoordelijkheid”, zo legt Bluyssen uit.

Gerelateerd nieuws
145 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 35 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75058 leden - Op dit moment zijn 642 mensen actief, waarvan 225 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved