Onzekerheid over bekerduel: ''We bekijken de situatie per speeldag''

Onzekerheid over bekerduel: ''We bekijken de situatie per speeldag''

FC Groningen - Feyenoord werd vandaag afgelast en de KNVB hoopt die wedstrijd volgende week al in te kunnen halen. Aan de andere kant staat aanstaande donderdag de bekerwedstrijd sc Heerenveen - Feyenoord op het programma en is het op dit moment onduidelijk of die wedstrijd eigenlijk wel kan doorgaan. Manager competitiezaken Jan Bluyssen: "We bekijken de situatie per speeldag."

"Als er in de loop van de week een verbetering van omstandigheden is, zou het zonde zijn als het hele programma eruit zou zijn gegooid", aldus Bluyssen tegenover De Telegraaf. Nu er geen publiek toegestaan is in de stadions hadden sommige wedstrijden misschien wel door kunnen gaan. "De reden voor de afgelasting van de wedstrijden is dat het KNMI besloten heeft een Code Rood af te geven. We hebben met elkaar in het betaald voetbal afgesproken dat we bij Code Rood geen mensen de weg opsturen om naar een wedstrijd te gaan.”

"De situatie is nu wel iets anders dan normaal, omdat er geen publiek bij de wedstrijden is. Maar ook nu zouden er nog mensen op pad moeten. Niet alleen de spelende teams zelf, maar ook beveiligingsmensen, de mensen van de tv-productie, de pers, etc. Het KNMI geeft niet voor niets Code Rood en ook deze mensen willen we niet in gevaar brengen. De KNVB draagt ook voor hen verantwoordelijkheid”, zo legt Bluyssen uit.

Lees meer over
FC Groningen sc Heerenveen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties