Berghuis: ''Terug naar de tekentafel en oplossen''

Berghuis: ''Terug naar de tekentafel en oplossen''

Feyenoord speelde in Heerenveen misschien wel de slechtste wedstrijd van het huidige Eredivisieseizoen. Net als drie dagen eerder tegen AZ had de ploeg moeite met de man-minder-situatie op het middenveld. Ook aanvoerder Steven Berghuis zag dat gebeuren.

"Met name in de eerste helft kwamen we heel slecht voor de dag", begon Berghuis in gesprek met ESPN. "In tactisch opzicht hadden we moeite met het overtal dat zij creëerden op het middenveld met Veerman. We zagen van tevoren bij hun opstelling dat er een buitenspeler miste, dat hadden we niet helemaal verwacht en dat zag je ook. Daarin zijn we tekort geschoten en daarop verlies je de wedstrijd."

Toch zou je zeggen dat zo'n verrassing gedurende de wedstrijd op te lossen is. "In het veld hadden we daar heel veel moeite mee. We probeerden wel te zoeken. Het centrale duo en het middenveld probeert dat te organiseren, maar we kregen het niet voor elkaar. Na rust ging het misschien iets beter, maar waar hebben we het over? 3-0 verloren, dan kan je daar niet echt over spreken."

Berghuis zag ook hoe Feyenoord in Friesland aanzienlijk slechter voetbalde dan tegen Ajax en AZ. Dat irriteerde hem. Van 'slecht winnen' wilde hij niks weten. "Je moet gewoon goed voetballen en goed staan, dan heb je het meeste kans om te winnen. De laatste tijd hebben we dat niet voor elkaar. Met name de overtallen op het middenveld die worden gecreëerd, dat was tegen AZ ook al zo. Terug naar de tekentafel en oplossen, zou ik zeggen."

Lees meer over
Steven Berghuis ajax sc Heerenveen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties