''Dan gaat de club ook aan de financiële kant denken''

''Dan gaat de club ook aan de financiële kant denken''

Het zou zomaar kunnen dat Feyenoord Nicolai Jørgensen deze winter nog kwijtraakt aan Galatasaray. Volgens clubwatcher Mikos Gouka is een transfer nog niet dichtbij, omdat Dick Advocaat daar anders wel over geïnformeerd was. Wel denkt hij dat als Feyenoord een paar miljoen kan vangen, de club de spits zeker zal laten gaan.

"Het verbaast mij", zei Gouka in de AD Voetbal Podcast over de geruchten over Jørgensen. "In de voetballerij gebeurt van alles, maar ik kan me niet voorstellen dat je op dit moment als club bij Jørgensen uitkomt. Hij heeft tijden niet gescoord, valt voortdurend uit - woensdag kon hij weer niet spelen na een goede wedstrijd tegen Ajax. Hij had last van z'n knie, nu weer van z'n oog. Het is allemaal niet expres, maar om daar miljoen voor neer te leggen... Ik denk dat Feyenoord die miljoenen meteen zou pakken en dan verder zou gaan met de jongens die ze nog hebben."

Het tegenargument is dat het komende halfjaar sportief gezien nog belangrijk wordt voor Feyenoord en Advocaat hem daarom niet zomaar zal willen zien vertrekken. "Daarom zal hij ook zeggen: 'doe maar niet', maar je moet ook eerlijk zijn. Je hebt Bozeník op de bank, die heb je vorig jaar voor 4,5 miljoen euro gehaald. Voor Feyenoord is dat best een behoorlijk bedrag. Dat ze hem nu niet goed genoeg vinden is wat anders, maar je hebt hem wel gehaald. Daar kun je ook niet omheen nu."

"Ze hebben Pratto gehaald", vervolgt Gouka. "Daar is ook scepsis over, maar die loopt er wel. Je kunt Sinisterra nog in de punt zetten, Linssen kan in de punt spelen. Het is allemaal niet uit weelde geboren, maar ze hebben voldoende om het op te vangen. Je zou als club ook kunnen zeggen: hoeveel keer heb je voor de winterstop over Jørgensen kunnen beschikken en hoeveel keer heeft hij het geweldig gedaan? Als er een paar miljoen komt, kan Dick op z'n kop gaan staan, maar gaat de club ook aan de financiële kant denken en inzien dat hij niet onmisbaar is voor Feyenoord."

Lees meer over
Luis Sinisterra ajax Dick Advocaat Bryan Linssen Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties