Diemers: ''Dat neem ik mezelf ook kwalijk''

Diemers: ''Dat neem ik mezelf ook kwalijk''

Mark Diemers was op de persconferentie na afloop van Feyenoord - AZ schuldbewust. De middenvelder was belangrijk met een doelpunt, maar stond met balverlies ook aan de basis van twee tegendoelpunten. Diemers gaf aan het zichzelf kwalijk te nemen, al wilde hij de schuld niet volledig bij zichzelf neerleggen.

"Het gebeurt regelmatig als middenvelder", begon Diemers over de tegendoelpunten. "Af en toe wil je risico nemen. Dat doe je op 20, 25 meter van de goal van de tegenstander. Ik denk dat dat ook kan af en toe, maar vandaag heb ik de pech dat het twee keer fout gaat. Ik denk dat er daarna ook nog genoeg dingen fouten gaan, dus ik denk niet dat het alleen bij mij ligt, maar natuurlijk mag ik daar niet de bal verliezen. Dat is absoluut ook mijn fout."

Diemers legde uit wat er gebeurde: "Bij de tweede goal kreeg ik de bal van Steven op een meter van 25 van hun goal. Ik wil wegdraaien bij mijn tegenstander, maar tik 'm net te ver voor me uit. Dan is het voor hun nog een meter of zeventig naar onze goal. Normaal gesproken gebeurt er dan in het spel nog wel wat: een overtreding, balverlies van hun, wat dan ook. Vandaag wordt het twee keer afgestraft."

"Ik ben niet van plan om enorm op zeker te gaan spelen", vervolgde hij. "Ik baal enorm van het feit dat ik er vandaag twee keer bij betrokken ben, maar ik moet de volgende keer weer op bepaalde plekken risico nemen en op bepaalde plekken niet." Wel hoopt Diemers zijn keuzes daarin te verbeteren. "Op bepaalde momenten mag je geen risico in je spel leggen. Op dat moment had ik het gevoel dat ik wel kon wegdraaien. Dat gebeurt wel eens. Dan is het ontzettend zonde dat het zo uitgespeeld wordt en dat er daarna ook nog fouten door ons worden gemaakt. Dat gebeurt dan, dat is teleurstellend en neem ik ook mezelf kwalijk."

Lees meer over
Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties