Advocaat: ''AZ is gewoon kwalitatief wat beter''

Advocaat: ''AZ is gewoon kwalitatief wat beter''

Nadat het twee keer terugkwam van een achterstand tegen AZ bleek een derde keer te veel gevraagd voor Feyenoord. Wat veerkracht betreft kan Dick Advocaat zijn ploeg echter niks verwijten. "Dat is een juiste constatering en dan heeft de beste partij gewonnen", reageert hij daarop.

Advocaat neemt zijn ploeg en zichzelf dan ook niks kwalijk na de 2-3 nederlaag. "Zij zijn gewoon kwalitatief wat beter, dat moet je eerlijk erkennen. Ik kan geen verwijten maken aan mijn eigen elftal. We liepen continu achter de feiten aan. Dat deden we goed, maar dat kostte enorm veel kracht. We speelden tegen een ploeg die makkelijker voetbalt dan wij. Dan geven we heel makkelijk goals weg met fouten van onszelf. Eén onderschepping en één dieptepass leidt twee keer tot een goal. Dat mag niet gebeuren."

Ondanks de opmerkingen over zijn eigen ploeg denkt Advocaat wel dat er verbetering in komt. "Sinisterra komt terug van een lange periode, die heeft toch wel meer nodig. Dat is wel een jongen die één tegen één iemand kan uitspelen. Toen het 2-3 stond deed hij dat uitstekend, alleen het laatste tikkie net niet. Als hij fit is en nog een paar spelers die je wel echt nodig hebt... Ik vond een aantal spelers wel heel goed spelen. Berghuis speelde weer ouderwets goed en nog een paar, maar het kost net meer kracht dan bij de tegenstander. Als je ze ook nog helpt in de counter met die goals, dan maak je het jezelf heel moeilijk."

Uit zijn woorden valt op te maken dat de positie waar Feyenoord nu staat het maximaal haalbare is volgens de trainer. Dat wil Advocaat echter niet zo zeggen. "Zoals we er nu voor staan wel, maar je weet nooit. Vorig jaar heb je het ook gezien. Op het einde zien we wel waar we staan, dan kunnen jullie afrekenen."

Lees meer over
Steven Berghuis Luis Sinisterra Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties