Berghuis: ''We moesten steeds hard werken om terug te komen''

Berghuis: ''We moesten steeds hard werken om terug te komen''

Feyenoord verloor de topper tegen AZ zondagmiddag met 2-3. Na afloop had aanvoerder Steven Berghuis voor de camera moeite om het scoreverloop te benoemen, wat veel zegt over de hectische wedstrijd die de Rotterdammers speelden. Daarin kwam het uiteindelijk met lege handen te staan, waardoor de achterstand op koploper Ajax nu negen punten is.

"We moesten elke keer hard werken om terug te komen in de wedstrijd", begint Berghuis tegenover ESPN. "Zij scoorden net na rust, daardoor moesten we gelijk weer in de achtervolging. Dan maken we de 2-2 en valt de 2-3 ook weer heel snel. Vanuit de omschakeling hebben ze met Boadu een enorm wapen. Daar maakten ze goed gebruik van."

Aan vermoeidheid ligt het niet volgens de aanvoerder. "De energie zat er nog wel in, maar in de laatste fase wil je ze echt op hun helft houden en continu kans op kans creëren. Dan moet je wel goed staan. Als we een voorzet geven of schieten kan je de bal een keer verliezen. Dan staan we echt niet goed en kunnen ze er keer op keer uitkomen. In de slotfase hebben we het niet goed uitgespeeld."

Op de vraag wat dit betekent voor het meedoen om de bovenste plekken: "Er zijn nog wel veel wedstrijden, je weet nooit hoe het kan lopen. Vorig seizoen hebben we ook een enorme inhaalrace gemaakt. Je moet wedstrijden blijven winnen, wie weet wat er dan kan gebeuren. Maar we doen wel een stapje terug nu, dat is duidelijk."

Lees meer over
Steven Berghuis ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties