Van Gastel wil weer samenwerken met Gio: ''Kans is vrij groot''

Van Gastel wil weer samenwerken met Gio: ''Kans is vrij groot''

In december stapten trainer Giovanni van Bronckhorst en assistent Jean-Paul van Gastel op bij het Chinese Guangzhou R&F. Het tweetal, dat in die taakverdeling ook succesvolle jaren kende bij Feyenoord, zit momenteel nog zonder club. In Goedemorgen Eredivisie gaf Van Gastel aan graag weer aan de slag te gaan.

"Ik wil weer lekker aan het werk gaan. Ik vind het zo leuk om op het veld te staan", begon Van Gastel, die daarbij geen voorkeur heeft voor het hoofdtrainerschap of voor een nieuwe functie als assistent. "Dat kan allebei. Ik ben nu jaren assistent geweest en vind dat prettig. Het is heel fijn om zo te kunnen werken met hoofdtrainers die mij de vrijheid geven."

In het bijzonder werkte hij prettig samen met Van Bronckhorst. "We hebben samen gespeeld, zijn samen assistent geweest en ik ben assistent van hem geweest. Als de mogelijkheid er is om weer samen aan de slag te gaan, is die kans vrij groot. Hij zegt mij niks toe, maar dat verwacht ik ook niet." Van Gastel vervolgt: "Je weet niet wat er op je pad komt. Het is nu januari, dus wie weet komen er nog veel leuke dingen voorbij. Ik zie het wel. Wat ik tot nu toe gedaan heb, zowel het jeugdtrainer als assistent-trainer zijn vond ik hartstikke leuk."

Als assistent bevond Van Gastel zich - ook bij Feyenoord - vaak op de achtergrond. Dat is een rol die hem goed bevalt. "Ik vind dat dat de rol is van een assistent-trainer. De hoofdtrainer is de baas. Als het goed gaat moet hij de credits krijgen, als het niet goed gaat is hij ook degene die de consequenties draagt. De rol van een assistent moet altijd op de achtergrond zijn. Als ik actief bezig ben, hoor ik helemaal niet op televisie te zijn. Ik ben niet de spreekbuis van het eerste elftal. Ik ben er om de hoofdtrainer te helpen en te ondersteunen."

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties