''Willem had schoenen, daar kon je de noppen niet meer van beetpakken''

zaterdag 9 januari 2021 12:14 53.285 keer bekeken 31 reacties Pro Shots

Ernie Brandts is oud-speler van PSV, maakte het WK van 1978 mee en is tegenwoordig trainer van FC Eindhoven. Hem wordt gevraagd naar zijn herinneringen over 'de goede oude tijd' en het duurt niet lang voordat zijn gedachten afdwalen naar Willem van Hanegem, waarmee hij één interland speelde. "Tegen Bulgarije, op een zeiknat veld."

"Willem had schoenen, daar kon je de noppen niet meer van beetpakken, zo versleten waren die. Er zat ook een gat aan de zijkant, omdat hij alles buitenkant links speelde, maar ze zaten lekker. Heb ik er nog lange noppen onder geschroefd voor Willem. Vroeger was ik voor Feyenoord. Je kon toen zo het veld op, voor handtekeningen. Ik had die van Theo Laseroms, Franz Hasil en Rinus Israël bijvoorbeeld", aldus Brandts in De Telegraaf.

"Een paar jaar later stond ik als broekie tegenover ze op het veld. De Graafschap had altijd een traditionele wedstrijd, voor het seizoen, tegen Feyenoord. We verloren met 6-2, maar dat had 6-3 moeten zijn. Ik scoorde met een kopbal, maar miste ook een gigantische vrije kopkans na een voorzet van Guus Hiddink. De volgende dag hadden Hiddink en doelman Nico van Zoghel een kopgalg voor me gemaakt. Moest ik honderd keer koppen. Dat deden die gasten. Het was lachen, en leerzaam tegelijk. Nog altijd haal ik veel plezier uit de voetballerij.”

Gerelateerd nieuws
31 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 14 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74857 leden - Op dit moment zijn 73 mensen actief, waarvan 37 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved