''Willem had schoenen, daar kon je de noppen niet meer van beetpakken''

''Willem had schoenen, daar kon je de noppen niet meer van beetpakken''

Ernie Brandts is oud-speler van PSV, maakte het WK van 1978 mee en is tegenwoordig trainer van FC Eindhoven. Hem wordt gevraagd naar zijn herinneringen over 'de goede oude tijd' en het duurt niet lang voordat zijn gedachten afdwalen naar Willem van Hanegem, waarmee hij één interland speelde. "Tegen Bulgarije, op een zeiknat veld."

"Willem had schoenen, daar kon je de noppen niet meer van beetpakken, zo versleten waren die. Er zat ook een gat aan de zijkant, omdat hij alles buitenkant links speelde, maar ze zaten lekker. Heb ik er nog lange noppen onder geschroefd voor Willem. Vroeger was ik voor Feyenoord. Je kon toen zo het veld op, voor handtekeningen. Ik had die van Theo Laseroms, Franz Hasil en Rinus Israël bijvoorbeeld", aldus Brandts in De Telegraaf.

"Een paar jaar later stond ik als broekie tegenover ze op het veld. De Graafschap had altijd een traditionele wedstrijd, voor het seizoen, tegen Feyenoord. We verloren met 6-2, maar dat had 6-3 moeten zijn. Ik scoorde met een kopbal, maar miste ook een gigantische vrije kopkans na een voorzet van Guus Hiddink. De volgende dag hadden Hiddink en doelman Nico van Zoghel een kopgalg voor me gemaakt. Moest ik honderd keer koppen. Dat deden die gasten. Het was lachen, en leerzaam tegelijk. Nog altijd haal ik veel plezier uit de voetballerij.”

Lees meer over
PSV De Graafschap Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties