Woerts: ''Feyenoord op koers in binnenhalen investeerders''

Woerts: ''Feyenoord op koers in binnenhalen investeerders''

Volgens Chris Woerts ligt Feyenoord nog altijd op koers om de gewenste investeerders binnen te halen. De club hoopte in december al tot een akkoord te komen, maar Woerts vertelde maandagavond in Veronica Inside dat dat nog niet het geval is. Verontrustend is dat echter niet, vertelt hij in de Dick Voormekaar Podcast.

"Er moet heel veel research worden gepleegd, alles moet gecontroleerd worden, noem maar op", legt Woerts uit. "Dat neemt veel tijd in beslag. Ze liggen mooi op koers, maar het zal waarschijnlijk pas ergens in 2021 worden. Het is geen verontrustend bericht, ze liggen gewoon op koers, maar dit soort trajecten kost tijd."

Volgens de sportmarketeer is Feyenoord interessant voor investeerders, omdat de club wordt 'ondergewaardeerd'. "Qua achterban, qua bereik, qua uitstraling. Ze hebben nu een goede stap gezet met de professionalisering van de jeugdopleiding en het nieuwe trainingscomplex. Nu moeten ze doorpakken. Er is meer uit te halen, nationaal én internationaal. Daar anticiperen die investeerders op."

Voor investeerders is het de vraag of geld steken in een voetbalclub veel oplevert. Risico's zijn er voor Feyenoord zelf niet. "Feyenoord houdt altijd een meerderheid van de aandelen. Ze blijven altijd baas in eigen huis. Wat zo'n investeerder wil, is economische controle, over inkomsten en uitgaven. Ze zullen zich niet zozeer bemoeien met het technisch beleid, daar hebben ze geen verstand van."

"Ze zullen met name kijken: hoe ziet de businessmethode eruit? Aan welke touwtjes kunnen we trekken om meer geld op te halen? Er moet meer geld uit de markt gehaald worden, maar daar heb je investeringsgeld voor nodig. Het gat mat Ajax is groot geworden, niet zozeer omdat ze commercieel beter zijn, maar ze hebben een betere transferpositie in de wereld, een grotere uitstraling."

Lees meer over
ajax Chris Woerts
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties