Toornstra: ''Na de eerste goal valt een last van je schouders''

Toornstra: ''Na de eerste goal valt een last van je schouders''

Jens Toornstra was met twee goals belangrijk voor Feyenoord bij de broodnodige 0-3 zege op VVV. Ook hijzelf was opgelucht dat er na een pijnlijk week weer eens gewonnen werd. "Twee goals is altijd lekker als het gepaard gaat met een overwinning. Ik denk dat we die wel even nodig hadden."

Hoewel de eindstand anders doet vermoeden, ging het wel moeizaam voor de Rotterdammers. "We waren heel dominant, zonder echt grote kansen te creëren", zag Toornstra. "Maar ik denk dat de goal er wel aan zat te komen. Na de eerste gaan we vrijer voetballen, creëren we nog een aantal mogelijkheden en lopen we uit naar 0-3", zei de middenvelder in gesprek met FOX Sports.

"Dat is vaak zo: na de eerste goal valt er een last van je schouders en is het makkelijker voetballen", weet Toornstra. "We zeiden van tevoren: het eerste kwartier met volle energie om in de wedstrijd te komen. Dat was goed. Daarna speelden we iets rustiger, maar ik denk niet dat VVV heel gevaarlijk is geworden vandaag." De vraag is of Feyenoord die goede start langer vol had moeten houden, maar Toornstra denkt van niet. "Ik denk niet dat je een hele wedstrijd op dat tempo kunt drukzetten. Of de energie op is weet ik niet. We hebben veel wedstrijden gespeeld, maar ik denk dat de energie er de tweede helft nog wel was."

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties