Berghuis: ''Problemen om uit open spel tot kansen te komen''

Berghuis: ''Problemen om uit open spel tot kansen te komen''

Steven Berghuis gaf voorafgaand aan het seizoen specifiek de ambitie uit om met Feyenoord te overwinteren in Europa. Die wens kwam vanavond niet uit, want de Rotterdammers verloren met 1-0 van Wolfsberger AC. Na afloop wordt Berghuis gevraagd naar die eerdere uitspraken, maar wil hij niet over zichzelf praten.

"Het heerste niet alleen bij mij, maar bij de hele club, de hele spelersgroep. Het is gewoon jammer", begint Berghuis zijn interview met RTV Rijnmond. "De nadruk hoeft niet per se op mij te liggen." Dat herhaalt hij wanneer hem gevraagd wordt naar zijn eigen spel. "Het heeft niet zoveel zin om mensen persoonlijk eruit te halen. We moeten naar het team kijken en dat is niet voldoende. Ik heb niet echt de behoefte om over mezelf te praten voor de camera. Ik kijk naar het team en dat moet beter."

Wanneer het wel over het team als geheel gaat, legt Berghuis de vinger op de zere plek. "We hebben veel problemen om uit open spel tot kansen te komen, om tegenstanders echt pijn te doen. Iedereen probeert het en stopt er alles in om dat te doen, maar het loopt niet echt soepel. Dan krijg je een heel vervelende goal tegen. Bij 0-0 wist je nog dat één moment genoeg was, maar daarna werd het vrij kansloos. Ook omdat we zelf geen kansen creëren."

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties