Advocaat: ''Spelers waren kwaad op elkaar in de kleedkamer''

Advocaat: ''Spelers waren kwaad op elkaar in de kleedkamer''

Trainer Dick Advocaat krijgt het vooralsnog niet aan de praat bij Feyenoord. Ook de belangrijke wedstrijd tegen Wolfsberger AC werd niet gewonnen, waardoor de club uitgeschakeld is in Europa. Advocaat zag hoe zijn ploeg machteloos was tegen een vechtlustige thuisploeg.

Op de vraag of zijn eigen ploeg dat ook had moeten laten zien: "Dat kunnen ze niet. Ze kunnen niet hetzelfde als wat de tegenstander doet. Dit is een ploeg die wil voetballen en als je dan tegen een ploeg speelt met zoveel agressie, zoals ook in de thuiswedstrijd... We verliezen door de strijd van de tegenstander, niet door hun spel."

"We wilden allemaal graag een ronde verder komen", vervolgde Advocaat in gesprek met RTV Rijnmond. "Dat is niet gelukt. Dan moet je je afvragen waar dat aan ligt. Dan kan ik hier wel een aantal dingen gaan zeggen, maar dat heeft zo weinig zin. We moeten zorgen dat we er intern uitkomen, dat is het belangrijkst."

Na een reeks met mindere resultaten, maar vooral slecht voetbal, neemt ook de kritiek op Advocaat toe. Zelf heeft hij het vertrouwen dat hij het om kan keren. "Ik heb het vertrouwen wel. Het grote voordeel is dat een aantal spelers terugkeert dat echt in het elftal hoort. Daar moeten we op wachten. Als ik het vertrouwen niet zou hebben of de spelers niet in mij, dan stop ik ermee. Zo eerlijk moet je zijn, maar dat gevoel heb ik niet."

Advocaat merkte dat zijn spelers in de kleedkamer flink baalden van het resultaat. "Ze waren kwaad op elkaar in de kleedkamer. Op zich is dat goed. Het moet niet escaleren, ze moeten voor zichzelf goed begrijpen dat het beter moet, bij iedereen. Dat moet zondag gaan gebeuren."

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties