Nieuwkoop: ''We gingen te veel in een trechter spelen''

Nieuwkoop: ''We gingen te veel in een trechter spelen''

Feyenoord had zondagmiddag moeite om het compact verdedigende Heracles uit te spelen. Het bleef dan ook 0-0, ondanks dat de bezoekers met tien man kwamen te staan. Bart Nieuwkoop zag te veel trechtervoetbal van zijn ploeg.

"Het ging moeizaam", begint hij op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Helemaal in het kansen creëren denk ik dat we te weinig stootkracht hebben in onze aanvallen. We hebben een aantal goede kansen gecreëerd. Als je die maakt vallen er nog drie punten te halen, maar het was wel moeizaam." Het geloof dat één van die kansen binnen zou vallen, was er volgens Nieuwkoop nog wel. "Die overtuiging moet je sowieso altijd houden, dat was tegen Emmen (2-3 in de laatste minuut, red.) ook het geval. Ik denk dat we te veel in een trechter gaan spelen. Heracles gooit de kont tegen de krib. Ze spelen heel compact, dan is het moeilijk. Dan moet je meer vanuit de zijkanten gaan spelen en kom je iets te veel in een trechter."

"Het is heel frustrerend", gaat Nieuwkoop verder. "Je kan aan niemand zien dat we er niet voor gaan. We gaan er met z'n allen voor. We willen die drie punten halen, maar dan missen we net dat laatste stukje in de eindfase. Ik denk dat de achterban hier ook gewoon drie punten verwacht, en wij ook. We willen er vol voor gaan, we doen er alles voor en het zit even niet mee."

Nieuwkoop zelf ontbrak een week geleden wegens buikgriep, maar geeft aan weer helemaal fit te zijn en ook in het belangrijke duel tegen Wolfsberger AC gewoon te kunnen spelen.

Lees meer over
Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties