Berghuis: ''Voelde dat de mentale en fysieke frisheid afnam''

Berghuis: ''Voelde dat de mentale en fysieke frisheid afnam''

Steven Berghuis kreeg op eigen verzoek rust tegen Heracles, omdat hij dit seizoen nog geen minuut miste. Toch moest hij bij een stand van 0-0 na een halfuur nog invallen. Ook hij kon helaas niet het verschil maken.

"Dat voelde ik gewoon", zegt Berghuis over zijn behoefte aan rust. "Ik heb niet de voorbereiding gedraaid zoals alle anderen (door ziekte, red.) en toch alles kunnen spelen, zelfs bij Oranje. Daar ben ik heel blij mee, alleen voelde ik wel dat de mentale en fysieke frisheid afnam de laatste wedstrijden. Het is best tegen mijn natuur in om het zelf aan te geven, maar het kwam ook niet vanuit de staf, dus heb ik zelf de keuze gemaakt."

Dat hij toch moest invallen, vond hij niet erg. "Het was afhankelijk van het resultaat. Het stond 0-0, dus dan wil je invallen en het team helpen. Dan kan je een half uur gas geven, maar het was niet genoeg." Berghuis wijst op andere internationals, die in tegenstelling tot Berghuis wel al wedstrijden rust kregen. "Ik ben eigenlijk in een stuk doorgegaan. Dat wil ik ook graag, maar op een gegeven moment voel je dat je tegen je top aan zit. Straks krijgen we Vitesse, Heerenveen, Wolfsberger en dan januari nog. Er komen nog een hele hoop wedstrijden aan."

Tot slot gaat het over de nieuwe trainer van Feyenoord, waar Arne Slot kandidaat nummer 1 is. Advocaat gaf al meerdere keren aan dat het spelers niet uitmaakt wie er voor de groep staat, maar daar is Berghuis het niet mee eens. "Als ik naar mezelf kijk, is de belangrijkste man in een organisatie de trainer. Die bepaalt de norm, de standaard, de manier van spelen. Verder is er nog niet zo veel bekend, alleen dat onze trainer stopt." Over Slot wil Berghuis dan ook niet veel kwijt.

Lees meer over
Steven Berghuis Vitesse sc Heerenveen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties