Advocaat: ''Kan ze niet verwijten dat ze niet hard werken''

Advocaat: ''Kan ze niet verwijten dat ze niet hard werken''

Feyenoord had zondag wederom een moeilijke middag in de wedstrijd tegen Heracles. Na afloop leek trainer Dick Advocaat er enigszins vrede mee te hebben dat het bij 0-0 blijft. Hij zag zijn zwaar gehavende ploeg hard werken en beseft dat er misschien niet meer in zit.

"Je moet ook realistisch blijven", zei Advocaat tegen FOX Sports. "Ik kan ze niet verwijten dat ze niet werken. Ze hebben echt alles gegeven om tot een overwinning te komen. Het is op dit moment kwalitatief niet zo geweldig, maar het zou erger zijn als ze ook niet zouden werken. Vanuit dat werken de je organisatie probeer je de goal te maken. Van beide kanten waren er erg weinig open kansen."

Dat lag ook aan de manier van spelen van Heracles. "Ze hebben vijf man achterin en nog eens drie ervoor, dus ze hebben een heel blok staan. Dan moet je toch de individuele kwaliteit hebben om iemand uit te spelen voorin. Dat hadden we vandaag niet." Advocaat vervolgt: "Ik had wel een beetje verwacht dat het lastig zou worden. We zitten in een fase waarin het lastig is om openingen te creëren. De basis is hard werken, maar daar hoort ook een beetje individuele kwaliteit bij."

Feyenoord is nog altijd niet in goede doen en wacht na de winterstop ook nog eens een zwaar programma met de toppers tegen Ajax, PSV en AZ. "Maar dan krijgen we ook vijf spelers terug die we al een half seizoen missen. Vijf basisspelers. Ik wil het niet als excuus gebruiken, maar daar heb ik wel mee te maken. Je krijgt dan een ander elftal."

Op vragen over zijn trainerschap en de perikelen rond Arne Slot wil Advocaat tot slot niet ingaan.

Lees meer over
PSV ajax Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties