Advocaat: ''Sommigen kunnen waarschijnlijk niet beter''

Advocaat: ''Sommigen kunnen waarschijnlijk niet beter''

Vriend en vijand is het er over eens dat Feyenoord een slechte wedstrijd speelde tegen Dinamo Zagreb, maar behalve dat er twee elftallen moeten willen voetballen voor een leuke wedstrijd is daar natuurlijk ook een goede scheidsrechter voor nodig. Steven Berghuis, die ook het spel van Feyenoord zelf bekritiseerde, was niet te spreken over de scheidsrechter van dienst, Chris Kavanagh. Dick Advocaat onderschrijft die woorden. "Dat was natuurlijk een verschrikkelijk irritante man."

"Als je op dit niveau fluit, dan begrijp je er helemaal niks van. Bij die tweede goal staan er twee man achter. Als je dat niet meer ziet, terwijl de grensrechter zegt dat het offside is... Het zit allemaal niet mee", aldus Advocaat voor de camera van VTBL. Ook tegen Wolfsberger AC hadden de Rotterdammers al geen geluk met de arbitrage. Daarnaast vielen er vanavond met Bryan Linssen en Uros Spajic weer twee basisspelers geblesseerd uit. "Als je een vrij krappe selectie hebt, dan kan dit gebeuren. Linssen heeft tot nu toe alle wedstrijden gespeeld en dat andere kan je niet voorkomen."

Hoewel het volgens Advocaat 'op allerlei manieren een beetje tegenzat' wijst hij ook naar het elftal. Feyenoord stond vlak voor rust met tien man en kreeg juist toen een strafschop tegen. De trainer vond dat een moment van gebrek aan professionalisme van zijn ploeg. "Je speelt tegen een goede ploeg die weet hoe ze het aan moeten pakken, dan weet je dat je het moeilijk krijgt." Over het waarom van het verlies bijt Advocaat op zijn tong. "Ik kan beter niet te veel zeggen. De jongens hebben hun best gedaan, maar sommigen kunnen waarschijnlijk niet beter. Geluk en kwaliteit, daar ontbreekt het aan. We hebben het nog steeds in eigen hand, dat is het enige positieve van vanavond."

Lees meer over
Steven Berghuis Dick Advocaat Bryan Linssen Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties