Kongolo: ''Ik kreeg niet het gevoel dat er een concreet plan lag''

Kongolo: ''Ik kreeg niet het gevoel dat er een concreet plan lag''

Rodney Kongolo verruilde de jeugdopleiding van Feyenoord in 2014 voor Manchester City, maar brak daar nooit door bij de hoofdmacht. Na een succesvolle verhuur aan Doncaster in de League One en geen uitzicht op speelminuten bij City koos Kongolo ervoor om terug te keren naar Nederland. Hij heeft tegenwoordig een basisplaats als controleur bij sc Heerenveen.

"Van jongs af aan is voetballen het enige wat ik wilde. Net als Terence wilde ik ook bij Feyenoord horen", zo vertelt Kongolo aan Voetbal International. Dat lukte al gauw: vanaf zijn zesde jaar kortstondig bij de amateurtak en al vrij snel bij de Feyenoord Academy, in dezelfde lichting als Justin Bijlow. "Justin en ik zijn vanaf dat moment altijd ploeggenoten geweest. Dat hij het nu zo goed doet bij Feyenoord is top. We hebben nog altijd contact."

Toch besloot Kongolo om niet de gehele jeugdopleiding te doorlopen omdat Chelsea en Manchester City bij hem aanklopten. "Het was zo mooi om gewild te zijn door zulke grote clubs. Dat is toch waar je van droomt als kind? Ik was er ontzettend trots op. Ik had het gevoel: nu gaat het echt beginnen", zo vervolgt de oud-Feyenoorder. "Ik weet niet of Feyenoord te langzaam was, maar het ging me vooral om de erkenning. Bij Feyenoord kreeg ik niet het gevoel dat er een heel concreet plan lag, ze pakten ook niet echt door. Als je dan tegelijkertijd in de belangstelling staat van zulke grote clubs, is het voor een jonge jongen niet heel lastig kiezen."

Lees meer over
Justin Bijlow sc Heerenveen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties