'Meerdere investeerders in beeld, ook Rotterdamse partij'

'Meerdere investeerders in beeld, ook Rotterdamse partij'

Feyenoord is druk bezig met het aantrekken van investeerders. Volgens sportmarketeer Chris Woerts gaat het om drie à vier kandidaten, waarvan één uit Rotterdam en de rest uit Amerika. Daarbij is het zaak dat de Vrienden van Feyenoord het eens worden met de beslissing van de club. Binnen een paar maanden zal uitsluitsel volgen.

"Ze willen 49% van de aandelen verkopen, de aandelen van de Vrienden van Feyenoord", vertelt Woerts maandagavond in Veronica Inside. "Het gaat om een investering van 130 miljoen, waarvan dertig miljoen terug gaat naar de Vrienden van Feyenoord. Dat is vastgelegd in het contract. Ze trekken gezamenlijk op, de Vrienden en Feyenoord. Iedereen is het er over eens dat er iets moet gebeuren. De vrienden kunnen de aandelen teruggeven aan de club, maar dat kost ze dus dertig miljoen."

Daarbij is vooral van belang dat de Vrienden zich kunnen vinden in de keuze van Feyenoord. "Als zij het er niet mee eens zijn dat 49% weer vervreemd wordt aan een derde partij, moet Feyenoord anderhalf jaar wachten. Daarom trekken ze nu gezamenlijk op, om eenheid te bewaren en een afgewogen besluit te nemen. Het juiste besluit voor Feyenoord." De plannen voor Feyenoord City staan volgens Woerts volledig los van het aantrekken van de investeerders. "Het is puur om de club toekomstbestendig te maken."

Woerts verwacht dat - welke partij het ook zal worden - de investeerder invloed zal willen op het beleid van Feyenoord. "Je wil ook zeggenschap, meepraten over beleid en andere zaken. Het is geen gratis geld. Ze zullen invloed willen hebben, op een zakelijke manier. Met maar één doel: Feyenoord naar een hoger plan. Met honderd miljoen hebben ze dan een aardige balans."

Lees meer over
Chris Woerts Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties