'Meerdere investeerders in beeld, ook Rotterdamse partij'

maandag 16 november 2020 21:46 67.425 keer bekeken 293 reacties Pro Shots

Feyenoord is druk bezig met het aantrekken van investeerders. Volgens sportmarketeer Chris Woerts gaat het om drie à vier kandidaten, waarvan één uit Rotterdam en de rest uit Amerika. Daarbij is het zaak dat de Vrienden van Feyenoord het eens worden met de beslissing van de club. Binnen een paar maanden zal uitsluitsel volgen. 

"Ze willen 49% van de aandelen verkopen, de aandelen van de Vrienden van Feyenoord", vertelt Woerts maandagavond in Veronica Inside. "Het gaat om een investering van 130 miljoen, waarvan dertig miljoen terug gaat naar de Vrienden van Feyenoord. Dat is vastgelegd in het contract. Ze trekken gezamenlijk op, de Vrienden en Feyenoord. Iedereen is het er over eens dat er iets moet gebeuren. De vrienden kunnen de aandelen teruggeven aan de club, maar dat kost ze dus dertig miljoen."

Daarbij is vooral van belang dat de Vrienden zich kunnen vinden in de keuze van Feyenoord. "Als zij het er niet mee eens zijn dat 49% weer vervreemd wordt aan een derde partij, moet Feyenoord anderhalf jaar wachten. Daarom trekken ze nu gezamenlijk op, om eenheid te bewaren en een afgewogen besluit te nemen. Het juiste besluit voor Feyenoord." De plannen voor Feyenoord City staan volgens Woerts volledig los van het aantrekken van de investeerders. "Het is puur om de club toekomstbestendig te maken."

Woerts verwacht dat - welke partij het ook zal worden - de investeerder invloed zal willen op het beleid van Feyenoord. "Je wil ook zeggenschap, meepraten over beleid en andere zaken. Het is geen gratis geld. Ze zullen invloed willen hebben, op een zakelijke manier. Met maar één doel: Feyenoord naar een hoger plan. Met honderd miljoen hebben ze dan een aardige balans."

Gerelateerd nieuws
293 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 76 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74363 leden - Op dit moment zijn 710 mensen actief, waarvan 242 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved