''Berghuis is een beetje geluk verwijderd van een glansrol in Oranje''

woensdag 11 november 2020 22:39 100.475 keer bekeken 223 reacties Pro Shots

Steven Berghuis was volgens Voetbal International een van de lichtpuntjes in een verder vrij teleurstellende oefeninterland tussen Oranje en Spanje. Het tijdschrift geeft aan dat bondscoach Frank de Boer vooraf aan de wedstrijd al voornemens was om Berghuis in de volgende wedstrijd, tegen Bosnië en Herzegovina aanstaande zondag voor de Nations League, ook te laten starten. Wellicht dat de aanvaller daarom in de rust gewisseld werd. 

Bij Feyenoord is Berghuis, of hij nou wel of niet goed speelt, bijna elke wedstrijd belangrijk. In het Nederlands elftal heeft hij een meer dienende rol. "Dat neemt niet weg dat de kwaliteiten aan de bal van de Feyenoorder wel degelijk tot uiting komen bij de nationale ploeg. In de eerste helft geeft Berghuis het Nederlands elftal geregeld lucht in balbezit, door met afgemeten passes de ruimte op de linkerflank te zoeken bij Memphis Depay of Owen Wijndal", aldus journalist Bas van den Hoven van Voetbal International.

"Het minpunt van een aanvalslinie met Memphis, Luuk de Jong en Berghuis is op het eerste oog een gebrek aan diepte. Twee buitenspelers die graag in de bal komen om zo kansen te creëren voor zichzelf of anderen plus een spits die op zijn sterkst is dicht bij het doel, niet als hij de ruimte achter een defensie moet bespelen. Juist daarom is het bij de ploeg van Oranje zo belangrijk dat Berghuis voor diepte zorgt. Dat deed hij tegen Mexico al en dat doet hij tegen Spanje opnieuw. De buitenspeler heeft alleen de pech dat hij onvoldoende gevonden wordt door zijn ploeggenoten."

De slimme loopacties van Berghuis werden namelijk vaak niet beloond met een (goede) pass van een medespeler. De wedstrijd eindigde in 1-1, terwijl Berghuis het strijdperk al verlaten had bij een 0-1 achterstand. Van den Hoven: "Wie naar de loopacties van Berghuis kijkt, kan niet anders dan beamen dat er meer in had gezeten." Ook het verdedigende werk van de aanvaller is dik in orde. "Er is geen enkel moment van verslapping bij Berghuis, die de Spaanse vleugelverdedigers uitstekend in toom houdt. Twijfels over zijn kwaliteiten bij het meeverdedigen hoeven er niet te zijn." De toekomst ziet er dus goed uit. "Berghuis is een beetje geluk verwijderd van een glansrol in Oranje. Zijn spel stemt in tegenstelling tot de statistieken hoopvol voor de Nations League-wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina van zondag."

Gerelateerd nieuws
223 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 57 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74801 leden - Op dit moment zijn 1149 mensen actief, waarvan 235 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved