Overzicht | De internationals van Feyenoord in actie

Overzicht | De internationals van Feyenoord in actie

Na een moeizaam, maar uiteindelijk goed afgesloten tweede blok wacht een tweeweekse interlandperiode. Verschillende Feyenoorders vliegen uit om in actie te komen voor hun land. FR12.nl zette de wedstrijden van de internationals op een rijtje.

Steven Berghuis (Nederland)
Tijdens de vorige interlandperiode was Steven Berghuis als invaller de grote uitblinker aan Nederlandse zijde in de duels tegen Mexico en Bosnië-Herzegovina. Toch kon hij in de ontmoeting met Italië wederom niet rekenen op een basisplaats. Komende week krijgt hij opnieuw de kans om bondscoach Frank de Boer te overtuigen. Na een oefenduel tegen Spanje wachten de belangrijke laatste Nations League-duels tegen Bosnië-Herzegovina en Polen. Berghuis is de enige Feyenoorder in de selectie; Justin Bijlow haakte geblesseerd af.

Nederland - Spanje (vriendschappelijk)
Woensdag 11 november, 20:45 uur

Nederland - Bosnië en Herzegovina (Nations League)
Zondag 15 november, 18:00 uur

Polen - Nederland (Nations League)
Woensdag 18 november, 20:45 uur

Uros Spajic (Servië)
Een jaar lang kon Uros Spajic niet rekenen op een oproep voor het nationale elftal van Servië, maar zijn goede start bij Feyenoord is beloond met een terugkeer in de selectie. Voor de elfvoudig international staan er drie belangrijke wedstrijden op het programma. Op donderdag 12 november móét er gewonnen worden van Schotland om deel te mogen nemen aan het EK van 2021. Daarna speelt Servië twee Nations League-duels tegen Hongarije en Rusland.

Servië - Schotland (EK-kwalificatie)
Donderdag 12 november, 20:45 uur

Hongarije - Servië (Nations League)
Zondag 15 november, 20:45 uur

Servië - Rusland (Nations League)
Woensdag 18 november, 20:45 uur

Orkun Kökcü (Turkije)
Orkun Kökcü maakt ook deze keer deel uit van de Turkse selectie. De Feyenoorder maakte in september zijn debuut in het eerste elftal van zijn land, maar vooralsnog bleef het bij dat ene optreden. Met Turkije is Kökcü in de Nations League groepsgenoot van Spajic, maar de twee komen elkaar niet meer tegen. Rusland en Hongarije zijn de laatste twee tegenstanders van het land, dat momenteel derde staat met drie punten (Servië staat met twee punten onderaan). Rusland en Hongarije vechten het bovenin uit met respectievelijk acht en zeven punten. Turkije speelt voor de Nations League-duels ook nog een oefenwedstrijd tegen Kroatië.

Turkije - Kroatië (vriendschappelijk)
Woensdag 11 november, 18:45 uur

Turkije - Rusland (Nations League)
Zondag 15 november, 18:00 uur

Hongarije - Turkije (Nations League)
Woensdag 18 november, 20:45 uur

Tyrell Malacia (Jong Nederland)
Tyrell Malacia is goed teruggekomen van zijn lange blessure. Hij knokte zich terug in de basiself van Feyenoord en werd ook direct weer opgeroepen voor Jong Oranje. De ploeg speelt komende interlandperiode nergens meer om: tijdens de laatste wedstrijd tegen Jong Cyprus (0-7) werd deelname aan het EK van 2021 veilig gesteld. Wel kan de koppositie van Nederland in de kwalificatiepoule nog ontnomen worden door Portugal. De laatste kwalificatiewedstrijd, tegen de Portugezen, wordt dus een interessante.

Jong Nederland - Jong Wit-Rusland (EK-kwalificatie)
Zondag 15 november, 14:30 uur

Jong Portugal - Jong Nederland (EK-kwalificatie)
Woensdag 18 november, 20:30 uur

George Johnston (Jong Schotland)
Voor George Johnston zijn de laatste kwalificatiewedstrijden voor het EK nog wél van belang. Jong Schotland staat tweede, één punt achter Tsjechië, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Echter hijgt ook Kroatië in de nek van de Schotten, met slechts één punt achterstand. De eerste wedstrijd is een onderling treffen, waar dus veel op het spel staat voor de ploeg van Johnston. De Feyenoorder zelf miste nog geen minuut in de kwalificatie, tot hij vorige interlandperiode niet bij de selectie zat.

Jong Schotland - Jong Kroatië (EK-kwalificatie)
Donderdag 12 november, 16:00 uur

Jong Griekenland - Jong Schotland (EK-kwalificatie)
Dinsdag 17 november, 17:00 uur

Lees meer over
Steven Berghuis Tyrell Malacia Justin Bijlow George Johnston Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties