Berghuis: ''Niet erg dat je twee standaardsituaties nodig hebt''

zondag 8 november 2020 16:26 20.725 keer bekeken 71 reacties Pro Shots

Steven Berghuis was - ondanks een verder matige wedstrijd - beslissend tegen FC Groningen. Hij gaf de assist op de openingstreffer van Lutsharel Geertruida en schoot in de slotfase een strafschop binnen. Na afloop is hij zelfkritisch tegenover FOX Sports.

"Ik vond mezelf niet heel flitsend vandaag", begint Berghuis. "Dat gold ook wel voor de hele ploeg. Groningen is goed georganiseerd, dat is bekend. We hadden niet de snelheid en vermogen om dat snel kapot te spelen. Dan zijn twee standaardsituaties in een wedstrijd de details die je nodig hebt om te winnen. Dat is ook niet erg."

Feyenoord had meer moeite met de Groningers dan het eerder deze week had met CSKA Moskou. Volgens Berghuis is dat niet vreemd. "Nederlandse teams houden iets meer geduld in de opbouw. Als we tegen CSKA druk zetten, kiezen ze vrij snel voor de lange bal. Dat is niet Hollandse school. Dat is helemaal niet erg, we waren gewoon volwassen en hebben weinig weggegeven. Dan is het ook niet erg dat je twee standaardsituaties nodig hebt om te scoren."

Gerelateerd nieuws
71 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 31 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74363 leden - Op dit moment zijn 728 mensen actief, waarvan 240 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved