Bosschaart kritisch op Advocaat en middenveld: ''Er zit niet veel bij''

Bosschaart kritisch op Advocaat en middenveld: ''Er zit niet veel bij''

Pascal Bosschaart speelde in de jeugd van Feyenoord en was tussen 2004 en 2006 een vaste waarde in het eerste elftal. Hij is nog altijd supporter van de club, maar tegenwoordig kijkt Bosschaart vooral als trainer naar voetbalwedstrijden. De huidige assistent-trainer van SC Cambuur is veel dingen opgevallen bij Feyenoord, onder meer de speelstijl van de Rotterdammers tegen FC Emmen. ''Er zit niet veel bij,'' zegt hij.

''Ik vind dat er veel te weinig diepgang is. Alle middenvelders die spelen, Toornstra, Diemers en Kökcü, komen allemaal de bal halen. Dat heeft in mijn optiek totaal geen zin. Je hebt twee centrale verdedigers die aardig kunnen voetballen en die niet onder druk worden gezet. Als je dan de bal komt halen, kom je middenvelders tekort,'' constateert Bosschaart in gesprek met FR12.

Daarnaast heb je volgens de oud-Feyenoorder ook nog eens te maken met een spits die in de bal komt, in de persoon van Naoufal Bannis. ''Als je dat ook nog eens hebt, dan komt iedereen in de bal en is er totaal geen diepte. Dan zal de tegenstander doordekken en moeten er lopende middenvelders zijn: dan kan je pas creatief worden. Nu komen ze aan de bal, willen ze allemaal de eindpass geven en is er geen beweging. Allemaal uit stilstand. Het was niet goed.''

Bosschaart kritisch op Advocaat en middenveld: ''Er zit niet veel bij''

Feyenoord-trainer Dick Advocaat is volgens Bosschaart echter iets te positief over zijn ploeg. ''Hij zei na de wedstrijd tegen FC Emmen dat het wel goed was, maar dat vind ik zelf niet. Hij is natuurlijk lang trainer en heeft veel gepresteerd, dus hij zal er wel gelijk in hebben, maar ik vond het niet top,'' zegt de voormalig speler met enig cynisme. ''Maar cijfers liegen er niet om. We hebben allemaal commentaar op de speelstijl, inclusief ik, maar hij heeft nog niet verloren in de competitie. Alleen wij Rotterdammers zouden het ook leuk vinden als we een keer op mooi voetbal getrakteerd worden.''

Advocaat is vaker onhandig geweest in zijn uitspraken, onder meer met de situatie rondom de gezondheid van Steven Berghuis en zijn mening over de jeugdspelers van Feyenoord, die kwalitatief niet goed genoeg zouden zijn. ''Vaak wordt het uit zijn verband gerukt. Dat is de pest van de media, alles wordt letterlijk overgenomen. Advocaat heeft iets in zijn hoofd en flapt het eruit,'' aldus Bosschaart.

Bekijk in bovenstaande video het interview met Pascal Bosschaart. Ook vragen we naar de mening van Ben Wijnstekers. Bekijk het YouTube-kanaal van FR12 voor meer video's over Feyenoord!

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra Dick Advocaat Naoufal Bannis Advocaat Bosschaart Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties