''Hij schreeuwt heel hard, maar ik heb hem niet hard geraakt''

''Hij schreeuwt heel hard, maar ik heb hem niet hard geraakt''

Een kantelpunt in de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Emmen was de rode kaart voor Anco Jansen. De spits, die eerder van elf meter de 1-0 maakte voor de Drentenaren, beging een overtreding op Mark Diemers. Volgens Jansen zelf had het moment ook met geel afgedaan kunnen worden.

"Het was absoluut niet mijn bedoeling om hem te raken", begint Jansen in gesprek met FOX Sports. Hij legt uit wat er volgens hem gebeurde. "Hij (Diemers, red.) komt op hoge snelheid op me af. Eigenlijk wil ik mijn lichaam erin zetten en draaien. Daardoor gaat mijn been iets omhoog. Door de VAR zie je dat mijn linkerbeen iets hoger zit, maar ik heb hem echt niet hard geraakt. Ik denk zelfs dat als ik zelf helemaal blijf staan, hij mij overhoop loopt."

Jansen vervolgt: "Op de beelden is te zien dat mijn linkerbeen iets hoger zit, maar daar heb ik hem absoluut niet een schop mee verkocht. Hij schreeuwt hard, maar ik heb hem echt niet hard geraakt. Ik snap dat de VAR hem niet terugtrekt, maar als hij het met geel had afgedaan, was het prima geweest."

Ook trainer Dick Lukkien suggereert voorzichtig dat het Feyenoord niet tegen heeft gezeten. "Als ik het goed zie, zet hij 'm niet vol op zijn enkel", reageert hij als hij bij FOX Sports de beelden te zien krijgt. "Hij raakt hem half. Laten we stoppen om daar iets van te vinden, want we hebben een scheids en een VAR. Ik moet zeggen dat we die de laatste tijd niet mee hebben. Ze zeggen dat dat zich over een heel seizoen rechttrekt, dus we hebben nog iets tegoed", aldus de coach van FC Emmen.

Lees meer over
Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties