Advocaat: ''Bannis heeft het redelijk gedaan''

Advocaat: ''Bannis heeft het redelijk gedaan''

Trainer Dick Advocaat verscheen nuchter voor de camera na de 2-3 overwinning op FC Emmen. Invaller Naoufal Bannis maakte in de laatste minuut de winnende treffer binnen voor Feyenoord, maar volgens de oefenmeester had de ploeg het al eerder af moeten maken.

"Qua kansen had het veel eerder gemoeten", zegt Advocaat tegen FOX Sports. "Als je zoveel kansen krijgt in 45 minuten, dan moet je de wedstrijd naar je toetrekken. Dat duurde veel te lang." Hoewel de mogelijkheden niet benut werden, vond Advocaat zijn ploeg wel beter dan de tegenstander. "In de eerste helft waren we de betere ploeg. Dat moet ook. We creëren niet veel kansen, maar hadden wel de controle over de wedstrijd. Dan geef je twee goals weg."

"Ik vond dat we ondanks dat goed doorgingen", gaat Advocaat verder. "We controleerden de hele wedstrijd tegen tien man, wat ook logisch is. Ik vond het goed genoeg. Tegen een ploeg die met acht, negen man achterin staat, moet je toch de ruimte vinden. Er zijn genoeg voorbeelden van ploegen die ook zo speelden, waar we er niet door kwamen. We hadden continu een vrije man. We krijgen in de tweede helft vijf honderd procent kansen, die moet je gewoon benutten."

Uiteindelijk was uitgerekend jeugdspeler Naoufal Bannis die wel voor de beslissing zorgde, waar Advocaat eerder zei dat hij de jeugd niet goed genoeg vond. "'Nóg niet goed genoeg', heb ik gezegd", reageert de trainer. "Dat klopt ook. Hij scoort die goal en was bij de eerste goal betrokken. Hij heeft het redelijk gedaan."

Lees meer over
Dick Advocaat Naoufal Bannis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties