Advocaat: ''Te rommelig om een overwinning te halen''

zondag 25 oktober 2020 18:47 28.385 keer bekeken 298 reacties Pro Shots

Trainer Dick Advocaat kreeg zondag opnieuw meerdere klappen te verduren. Zijn ploeg verloor tegen RKC Waalwijk opnieuw twee punten en zag bovendien João Teixeira en Nicolai Jørgensen geblesseerd uitvallen. Advocaat benadrukt dat hij niet tevreden kan zijn na een wedstrijd als deze.

"Een ploeg als Feyenoord moet hier winnen. Dat zat er vandaag niet in", begint Advocaat tegenover FOX Sports. "Een aantal spelers dat er op het laatst bij is gekomen, zoals Kökcü, João, die op een gegeven moment toch in de problemen komen na donderdag. Misschien had ik ze dan niet moeten opstellen, al gaven ze zelf aan dat ze fit waren. Dan krijg je ook nog het geval met Nico. Het was te rommelig om een overwinning te halen."

Voor Jørgensen, die in de eerste helft als invaller in de ploeg kwam, is het zijn zoveelste blessure. "Het is weer zijn lies, ja. Hij heeft de laatste drie, vier weken gewoon meegetraind. Dat ging goed. Ik kan me toch niet voorstellen dat hij zelf niet wil. Hij doet dit niet bewust, het zit in z'n lichaam. We hebben sinds het begin van het seizoen nog niks aan hem gehad, dat is een groot probleem."

De wissels van Linssen en Nieuwkoop hadden volgens Advocaat te maken met vermoeidheid door het dubbele programma van de Rotterdammers. "Linssen haalde ik eruit vanwege vermoeidheid. We moeten goed kijken voor donderdag wat er gaat gebeuren met de groep. Nieuwkoop haalde ik er ook uit omdat hij moeite heeft met drie wedstrijden in de week. Dat waren we sowieso al van plan."

Of Advocaat uiteindelijk kan leven met het punt, weet hij niet. "Je proeft een twijfel, omdat zij niet veel kansen hebben gehad, maar op de counter toch een bepaalde dreiging hadden. Als een groot aantal spelers totaal niet in de wedstrijd zit - zeker de tweede helft niet - dan moet je oppassen. Dan maak je gelukkig met een wereldgoal nog de 2-2, anders kan je nog verliezen."

Gerelateerd nieuws
298 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 126 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75462 leden - Op dit moment zijn 1070 mensen actief, waarvan 280 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved