Advocaat: ''Te rommelig om een overwinning te halen''

Advocaat: ''Te rommelig om een overwinning te halen''

Trainer Dick Advocaat kreeg zondag opnieuw meerdere klappen te verduren. Zijn ploeg verloor tegen RKC Waalwijk opnieuw twee punten en zag bovendien João Teixeira en Nicolai Jørgensen geblesseerd uitvallen. Advocaat benadrukt dat hij niet tevreden kan zijn na een wedstrijd als deze.

"Een ploeg als Feyenoord moet hier winnen. Dat zat er vandaag niet in", begint Advocaat tegenover FOX Sports. "Een aantal spelers dat er op het laatst bij is gekomen, zoals Kökcü, João, die op een gegeven moment toch in de problemen komen na donderdag. Misschien had ik ze dan niet moeten opstellen, al gaven ze zelf aan dat ze fit waren. Dan krijg je ook nog het geval met Nico. Het was te rommelig om een overwinning te halen."

Voor Jørgensen, die in de eerste helft als invaller in de ploeg kwam, is het zijn zoveelste blessure. "Het is weer zijn lies, ja. Hij heeft de laatste drie, vier weken gewoon meegetraind. Dat ging goed. Ik kan me toch niet voorstellen dat hij zelf niet wil. Hij doet dit niet bewust, het zit in z'n lichaam. We hebben sinds het begin van het seizoen nog niks aan hem gehad, dat is een groot probleem."

De wissels van Linssen en Nieuwkoop hadden volgens Advocaat te maken met vermoeidheid door het dubbele programma van de Rotterdammers. "Linssen haalde ik eruit vanwege vermoeidheid. We moeten goed kijken voor donderdag wat er gaat gebeuren met de groep. Nieuwkoop haalde ik er ook uit omdat hij moeite heeft met drie wedstrijden in de week. Dat waren we sowieso al van plan."

Of Advocaat uiteindelijk kan leven met het punt, weet hij niet. "Je proeft een twijfel, omdat zij niet veel kansen hebben gehad, maar op de counter toch een bepaalde dreiging hadden. Als een groot aantal spelers totaal niet in de wedstrijd zit - zeker de tweede helft niet - dan moet je oppassen. Dan maak je gelukkig met een wereldgoal nog de 2-2, anders kan je nog verliezen."

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Dick Advocaat Bryan Linssen João Teixeira
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties