Linssen: ''Het heeft niks met een shirt of met een club te maken''

Linssen: ''Het heeft niks met een shirt of met een club te maken''

Bryan Linssen was tegen Dinamo Zagreb opnieuw de spits van Feyenoord. De van origine linksbuiten werkte hard, maar was wederom ongelukkig in de afronding. Zelf denkt hij dat de doelpunten uiteindelijk vanzelf weer zullen volgen.

"Ik baal er zeker van", vertelt Linssen aan RTL 7. "Soms gaat het allemaal vanzelf, dan hoef je er maar naar te kijken en vliegt de bal erin. Ik heb ook periodes gehad in mijn carrière dat het zo gaat als nu. Dan moet je proberen om op andere manieren belangrijk te zijn voor het team. Ze proberen te helpen, keihard te werken, doen wat ze van je vragen. Ik denk dat ik dat vandaag goed heb gedaan. Daar moet ik mee doorgaan tot ik dadelijk een of twee keer scoor in een wedstrijd. Dan moet het weer vanzelf gaan."

In Zagreb kreeg Linssen twee grote kansen: een kopkans en een vrije schietkans alleen voor de keeper. "Die kopkans was moeilijker dan het lijkt. De bal kwam van schuin achter me en ik was achteruit aan het lopen. De oriëntatie is niet helemaal lekker en dan moet je vanaf daar ook nog kracht achter de bal geven. Ik kan aardig koppen, dus dan lijkt het vooral een grotere kans. Bij die tweede bleef ik met mijn noppen in het gras hangen. Ik had pinnen aan voor het eerst in vijf jaar. Die doe ik niet meer aan."

Linssen gaat verder: "Dat gevoel dat je soms hebt van: oké, kom maar. Het maakt niet uit hoe je ze geeft, ik raak ze aan en ze gaan erin. Daar heb ik soms wat meer moeite mee." Volgens hem heeft dat niets te maken met zijn nieuwe club. "Het is niet dat ik moet wennen omdat het in het shirt van Feyenoord is. Ik heb dat bij Vitesse gehad, bij FC Groningen, bij Heracles. En iedereen heeft dat gehad. Dat heeft niks met een shirt of met een club te maken."

Lees meer over
Vitesse FC Groningen Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties