''Als je Berghuis nu niet opstelt, maak je jezelf volstrekt belachelijk''

maandag 12 oktober 2020 15:45 48.815 keer bekeken 123 reacties Pro Shots

Na een doelpuntloos gelijkspel tegen Bosnië-Herzegovina in zijn officiële debuutwedstrijd kreeg bondscoach Frank de Boer direct veel kritiek te verduren. Het meest gehoorde commentaar is waarom Feyenoorder Steven Berghuis niet in de basis begon. Ook bij de NOS Voetbalpodcast vragen ze zich dit af.

"De Boer heeft antwoord gegeven op de vraag waarom Berghuis niet speelde", begint commentator Jeroen Elshoff. "Hij had het plan al helemaal gemaakt vóór de wedstrijd tegen Mexico. De opstelling stond in de eerste dagen al vast. Hij heeft tegen Berghuis gezegd dat hij hem het wel heel moeilijk heeft gemaakt, maar hij durft het kennelijk niet aan op basis van die wedstrijd. Die wedstrijd heeft hij dus compleet belangeloos gemaakt. Dat vind ik wel een beetje pijnlijk."

Elshoff vervolgt: "Daar word je als speler natuurlijk helemaal gek van? Wat moet je dan doen om je plek te verdienen? Dat heeft Berghuis overigens uitstekend gedaan in dat kleine beetje tijd dat hij heeft gehad. Als je hem tegen Italië niet opstelt, maak je jezelf natuurlijk volstrekt belachelijk."

Arman Avsaroglu is het daarmee eens. "Als hij het plan al voor Mexico gemaakt had, snap ik nog steeds niet waarom Berghuis daar niet in voorkomt. Je kunt het allemaal heel ingewikkeld maken en praten over tactiek en wat het beste werkt in dit systeem tegen Bosnië. Maar ik zie Malen, Promes en Berghuis, alle drie Eredivisiespelers, en van die drie is Berghuis op dit moment het best. Dan stel je die toch gewoon op?"

Gerelateerd nieuws
123 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 68 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75484 leden - Op dit moment zijn 2338 mensen actief, waarvan 529 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved