''Als je Berghuis nu niet opstelt, maak je jezelf volstrekt belachelijk''

''Als je Berghuis nu niet opstelt, maak je jezelf volstrekt belachelijk''

Na een doelpuntloos gelijkspel tegen Bosnië-Herzegovina in zijn officiële debuutwedstrijd kreeg bondscoach Frank de Boer direct veel kritiek te verduren. Het meest gehoorde commentaar is waarom Feyenoorder Steven Berghuis niet in de basis begon. Ook bij de NOS Voetbalpodcast vragen ze zich dit af.

"De Boer heeft antwoord gegeven op de vraag waarom Berghuis niet speelde", begint commentator Jeroen Elshoff. "Hij had het plan al helemaal gemaakt vóór de wedstrijd tegen Mexico. De opstelling stond in de eerste dagen al vast. Hij heeft tegen Berghuis gezegd dat hij hem het wel heel moeilijk heeft gemaakt, maar hij durft het kennelijk niet aan op basis van die wedstrijd. Die wedstrijd heeft hij dus compleet belangeloos gemaakt. Dat vind ik wel een beetje pijnlijk."

Elshoff vervolgt: "Daar word je als speler natuurlijk helemaal gek van? Wat moet je dan doen om je plek te verdienen? Dat heeft Berghuis overigens uitstekend gedaan in dat kleine beetje tijd dat hij heeft gehad. Als je hem tegen Italië niet opstelt, maak je jezelf natuurlijk volstrekt belachelijk."

Arman Avsaroglu is het daarmee eens. "Als hij het plan al voor Mexico gemaakt had, snap ik nog steeds niet waarom Berghuis daar niet in voorkomt. Je kunt het allemaal heel ingewikkeld maken en praten over tactiek en wat het beste werkt in dit systeem tegen Bosnië. Maar ik zie Malen, Promes en Berghuis, alle drie Eredivisiespelers, en van die drie is Berghuis op dit moment het best. Dan stel je die toch gewoon op?"

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties