De Boer: ''Laat Bijlow eerst een langere periode dit niveau halen''

De Boer: ''Laat Bijlow eerst een langere periode dit niveau halen''

De keuze van nieuwe bondscoach Frank de Boer om Justin Bijlow niet op te roepen voor Oranje heeft tot veel onbegrip geleid. Marco Bizot, die de laatste periode een zwakke indruk maakte bij AZ, zit wel bij de selectie. De Boer werkte als jeugdtrainer van Ajax nog samen met de doelman.

"Bijlow volgen we, net als alle talenten", geeft De Boer aan tijdens de persconferentie van maandagmiddag. "Maar laat ze nou eerst maar eens gedurende een langere periode dit niveau halen. Het zijn jonge spelers, dat gaat met ups en downs. Hopelijk blijven die 'downs' lang uit."

Ook deze week blunderde Bizot weer in het shirt van AZ, tijdens het 4-4 gelijkspel tegen Sparta. "Marco heeft vorig seizoen gewoon een goed seizoen gehad. Hij zit nu in een iets mindere periode, maar om iemand daarop af te rekenen, lijkt me ook niet fair."

"Ik ken Marco al een tijdje", gaat de bondscoach verder. "Ik was coach van Ajax Onder 18, waar hij ook speelde. Hij raakt niet snel van zijn stuk. Hij heeft bewezen dat hij gewoon een heel steady keeper is. Laten we hopen dat hij dat snel kan terugvinden."

Lees meer over
Justin Bijlow ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties