Uitgelicht | De Europese tegenstanders van Feyenoord

Uitgelicht | De Europese tegenstanders van Feyenoord

Feyenoord neemt het in de groepsfase van de Europa League op tegen CSKA Moskou, Dinamo Zagreb en Wolfsberger AC. Dat heeft de loting van vrijdagmiddag bepaald. FR12.nl zocht uit wat Feyenoord te wachten staat.

CSKA Moskou
Om te beginnen CSKA Moskou, de tegenstander uit pot 1. De club ging de Europa League in als de nummer vier van Rusland van vorig seizoen. Toen moest het Zenit Sint-Petersburg, Lokomotiv Moskou en het FK Krasnodar van Tonny Vilhena voor zich dulden. Ook nu staat CSKA Moskou na negen wedstrijden op de vierde plaats. De club won vijf keer, speelde één keer gelijk en verloor drie keer.

Vorig seizoen strandde het Europa League-avontuur van CSKA Moskou in de groepsfase. Met vijf punten eindigde de ploeg als laatste in een poule met Espanyol, Ludogorets en Ferencváros. In de jaren daarvoor de Russische club vaste gast in de Champions League. Tussen de seizoenen 2013/14 en 2018/19 maakte de club jaarlijks deel uit van de groepsfase van het miljardenbal. De club heeft één Europese prijs op zijn naam staan: in 2005 won CSKA Moskou de UEFA Cup.

CSKA Moskou heeft een selectie met veel jonge spelers, die wordt aangevuld met enkele ervaren internationals als keeper Igor Akinfeev (Rusland), verdedigers Mário Fernandes (Rusland) en Hördur Magnússon (IJsland). De voor Feyenoord bekendste namen vinden we echter voorin. Daar trok de Russische club deze zomer sc Heerenveen-aanvaller Chidera Ejuke en Feyenoord-target Adolfo Gaich aan. Middenvelder en oud-Everton speler Nikola Vlasic zou als topscorer van het vorige (12 uit 30) en huidige seizoen (4 uit 7) als de gevaarlijkste man gezien kunnen worden.

Uitgelicht | De Europese tegenstanders van Feyenoord

Dinamo Zagreb
Met Dinamo Zagreb treft Feyenoord de oppermachtige recordkampioen (21 keer) en ook huidige titelhouder van Kroatië. In de afgelopen vijftien jaar slaagde de club er slechts één keer niet in om de titel te veroveren. Net als CSKA Moskou is Dinamo Zagreb dan ook een club met veel recente Champions League-ervaring, al strandde het in de afgelopen jaren ook wel eens in de voorrondes.

De club maakte ook dit jaar kans om de Champions League te halen, maar verloor in de voorronde met 2-1 van het Hongaarse Ferencváros. Een ronde eerder werd er wel afgerekend met CFR Cluj uit Roemenië (2-3). Na een 3-1 overwinning op FC Flora in de voorronde van de Europa League stroomde de ploeg uit de Kroatische hoofdstad wel de Europa League in.

Ook aan dit seizoen is Dinamo Zagreb goed begonnen. De ploeg leed in de laatste wedstrijd tegen Slaven Belupo het eerste puntverlies (3-3), maar staat met dertien punten uit vijf wedstrijden nog altijd bovenaan. Onder meer de topper tegen Hajduk Split werd al gewonnen (1-2). Ook het doelsaldo van zestien om vijf mag er zijn. De spits, Zwitsers international Mario Gavranovic, maakte in de vier wedstrijden die hij speelde ook vier van deze doelpunten.

Uitgelicht | De Europese tegenstanders van Feyenoord

Wolfsberger AC
Wolfsberger AC, ook wel bekend als WAC, lijkt een vreemde eend in de bijt in groep K. De relatief kleine Oostenrijkse club deed pas in 2012 voor het eerst zijn intrede in de Bundesliga, het hoogste niveau in Oostenrijk. In 2018/19 en 2019/20 werd de club tweemaal op rij derde, de hoogste klasseringen uit de clubgeschiedenis.

Zodoende bereikte de club vorig seizoen voor het eerst het hoofdtoernooi van de Europa League. In een poule met AS Roma, Istanbul Basaksehir en Borussia Mönchengladbach bood Wolfsberg toen dapper weerstand. In het eerste duel werd laatstgenoemde zelfs met 0-4 verslagen. Onder meer door twee gelijke spelen tegen AS Roma eindigde de ploeg met vijf punten toch als laatste in de poule.

Dit seizoen is de ploeg minder goed begonnen, met drie punten uit drie wedstrijden. Wolfsberger AC won met 0-2 bij Hartberg, maar verloor van topclubs Red Bull Salzburg (1-3) en LASK Linz (3-1). Goed nieuws voor Feyenoord is ook dat Shon Weissman er dit seizoen niet meer bij is. De spits werd vorig seizoen topscorer van de Oostenrijkse Bundesliga met liefst dertig doelpunten uit 31 wedstrijden.

Uitgelicht | De Europese tegenstanders van Feyenoord

[readmore=55218]

Lees meer over
sc Heerenveen Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties