Advocaat blij met loting: ''Het had moeilijker gekund''

vrijdag 2 oktober 2020 14:25 38.715 keer bekeken 65 reacties Pro Shots

In een eerste reactie geeft Dick Advocaat blij te zijn met de loting voor de groepsfase van de Europa League. Feyenoord neemt het daarin op tegen CSKA Moskou, Dinamo Zagreb en Wolfsberger AC, waar er op het eerste gezicht sterkere tegenstanders mogelijk waren. 

"Ik ben blij met de loting", begint Dick Advocaat op de persconferentie van vrijdagmiddag. "Het had moeilijker gekund, maar het is een interessante loting tegen drie interessante ploegen." Volgens Advocaat valt er nog niet veel te zeggen over welke ploegen wel en niet klaar zijn voor Europees voetbal. "Dat geldt ook voor ons, ook al ben ik over de tweede helft tegen ADO best tevreden. Het moet nog groeien. In de voorbereiding hebben we veel geblesseerde spelers gehad en vaak met een incompleet elftal gespeeld. Geleidelijk zie je dat het wat fitter wordt, dat spelers terugkomen. Straks moet dat elftal er staan."

Als oud-trainer van Zenit Sint-Petersburg en de Russische nationale ploeg kent Advocaat de Russische competitie iets beter. Wat hem daarin vooral opvalt is dat zij altijd veel geld neer kunnen leggen voor nieuwe spelers, wat bijvoorbeeld blijkt uit de transfer van Chidera Ejuke van sc Heerenveen naar CSKA Moskou afgelopen zomer. "In Rusland zit nog steeds het geld om spelers te kopen. Wij waren een halfjaar geleden met Ejuke bezig, toen vroegen ze al te veel. Zij leggen het zo op tafel. Dat is nog steeds het grote verschil."

Gerelateerd nieuws
65 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 28 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75462 leden - Op dit moment zijn 957 mensen actief, waarvan 274 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved