Advocaat: ''Niemand moet nu opeens doen alsof wij defensief spelen''

Advocaat: ''Niemand moet nu opeens doen alsof wij defensief spelen''

Het Feyenoord onder Dick Advocaat staat niet bekend om het flitsende spel, maar het resultaat is bijna altijd prima. De spelersgroep zou naar verluidt toch eerder druk willen zetten dan de trainer wenst. Het leek alsof het elftal tegen ADO Den Haag het op de eigen manier mocht doen, maar dat was niet het geval volgens Advocaat. "Tegen ADO kwam het van mij af."

"We hadden ADO geanalyseerd en we hadden het idee dat als je vroeg zou storen, ze daar niet onderuit zouden voetballen. Dan wel met iedereen en niet met één speler. Maar ja, als je de bal diep op de helft van de tegenstander verovert, moet je wel weten wat je ermee moet doen. Volgens mij is het makkelijker als je dan ruimte hebt."

De reden dat Advocaat normaal gesproken niet vroeg druk zet is volgens de trainer eenvoudig. "Als je vroeg druk zet, haal je vooral de ruimte weg die je zelf graag wilt hebben in balbezit. Aan de andere kant: veel ploegen willen tegenwoordig vroeg druk zetten en pressen. Maar je moet het ook kunnen. Vorig seizoen hebben we kunnen zien dat heel hoog druk zetten, ook tegen mindere tegenstanders, niet zo succesvol was", zo vervolgt Advocaat in het Algemeen Dagblad. "Feyenoord zette vorig seizoen aanvankelijk heel vroeg druk en de ploeg pakte heel weinig punten. Vanaf het moment dat we het systeem hebben veranderd, haalden we punten."

Advocaat wordt ook best vaak verweten dat hij de jeugd te weinig kans geeft, terwijl het wedstrijdformulier elke week het tegendeel bewijst. Nu is de aanklacht dat Feyenoord te defensief zou spelen, terwijl de Rotterdammers tot nu toe de meeste doelpunten hebben gescoord in de Eredivisie. "Niemand moet nu opeens doen alsof wij defensief spelen. We hebben zeker vijf of zes zeer aanvallend ingestelde spelers op het veld staan en onze backs moeten ook voortdurend opkomen. Maar je moet ook je defensieve taken uitvoeren en de een is daar beter in dan de ander."

Lees meer over
ADO Den haag Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties