Woerts: ''Het is niet uit te leggen, de sport is de dupe''

Woerts: ''Het is niet uit te leggen, de sport is de dupe''

Sportmarketeer Chris Woerts maakt zich zorgen om zijn oude club Feyenoord, nadat er gisteren nieuwe coronamaatregelen genomen werden door het kabinet. De Rotterdammers hebben na de afgelopen periode nauwelijks reserves meer. "Het wordt heel lastig voor Feyenoord"

"Ze hebben al in hun eigen vlees gesneden met een salarisverlaging tot 25%. Dat is één van de hoogste percentages in het betaalde voetbal. Feyenoord heeft een voorsprong genomen op de toekomst, maar er gaan harde klappen vallen. Je kunt je euro maar één keer uitgeven en alles zal gefocust zijn op het in stand houden van de selectie. Dat is de levensader van de club", aldus Woerts voor de camera van RTV Rijnmond.

"Het frustrerende is: je mag wel vliegen, wel naar de moskee, wel naar de kerk, maar niet naar de sportkantine. Dat is bijna niet uit te leggen. Alsof sportclubs geen maatschappelijke relevantie hebben. Het is niet uit te leggen dat je wel in het vliegtuig mag stappen, maar niet in je eigen sportkantine. Het lijkt wel of de sport hier een beetje de dupe wordt van de nieuwe maatregelen. Laten we hopen dat het maar voor drie weken is", zo vervolgt Woerts.

"Er is een protocol afgesproken met de betaaldvoetbalorganisaties, dat keurig worden nageleefd. Er is geen enkel bewijs dat het bezoeken van een voetbalwedstrijd tot meer besmettingen leidt."

Lees meer over
Chris Woerts
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties