''Dan zou het kunnen dat er spelers verkocht moeten worden''

''Dan zou het kunnen dat er spelers verkocht moeten worden''

Het besluit om zonder publiek te gaan voetballen zal ongetwijfeld grote gevolgen hebben voor Feyenoord. Vanavond gaat het kabinet nieuwe coronamaatregelen aankondigen, waarvan het voetballen zonder supporters er één zal zijn. In de uitzending van FC Rijnmond van maandagmiddag worden de gevolgen geschetst.

"Het is nu voor twee of drie weken, maar je kunt je best voorstellen dat het wordt doorgetrokken", vreest Sinclair Bischop. "Feyenoord had al een berekening gemaakt: als het een heel seizoen zonder publiek zou moeten spelen, zou dat de club richting de 25 tot 30 miljoen euro gaan kosten." Wanneer de maatregelen daadwerkelijk voor een langere periode zouden gelden, kunnen veel supporters het geld voor hun seizoenkaart terugvragen. "Dan zou het kunnen dat er spelers verkocht moeten worden en dat er ontslagen gaan vallen."

Vooral de timing van het besluit vindt Bischop merkwaardig. "De competitie is net begonnen. Ik vind juist dat er goed gedrag is vertoond. Clubs doen er alles aan en dan kom je met zo'n ingrijpende maatregel. Het is een fase van experimenteren, terwijl we helemaal niet weten wat het effect is."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties