Advocaat kritisch: ''Het moet makkelijker gaan dan vandaag''

Advocaat kritisch: ''Het moet makkelijker gaan dan vandaag''

Trainer Dick Advocaat was ondanks de 4-2 overwinning kritisch na de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Hij vond zijn ploeg niet goed genoeg spelen. Tegenover FOX Sports legt hij uit waarom.

"Ik heb genoten van de uitslag, maar niet van het spel", begint Advocaat. "Het is duidelijk dat we nog niet in de vorm zitten waarin we vorig jaar geëindigd zijn. Het ver naar voren willen spelen, is dat wel goed voor ons? Dat moeten we ons echt goed gaan afvragen."

Advocaat heeft deze week al vaker geuit dat hij twijfels heeft over het hoog drukzetten met Feyenoord. Vandaag begon zijn ploeg daar wel mee, maar zag de trainer dat dat fout ging. "ADO ging hetzelfde spelen als wij. Dan zie je dat wij ruimte nodig hebben om gevaarlijk te zijn en makkelijker te spelen. Die ruimte haal je voor je zelf weg."

"Met alle respect voor ADO, maar het moet makkelijker gaan dan we vandaag hebben laten zien", gaat Advocaat verder. "We hebben ook het nadeel dat het publiek er niet helemaal achter kan gaan staan, maar we moeten makkelijker voetballen." Aan het publiek deelt Advocaat nog wel een compliment uit: "Onze supporters hebben zich voorbeeldig gedragen. Dat mag ook wel eens gezegd worden."

Lees meer over
ADO Den haag Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties