'Casper van Eijck wil met corona-app vollere stadions realiseren'

'Casper van Eijck wil met corona-app vollere stadions realiseren'

Feyenoord wordt door minister-president Mark Rutte als voorbeeld gebruikt om aan te tonen hoe je niet om moet gaan met de coronacrisis, maar René van der Gijp weet nog niet zo zeker of dat wel terecht is. Bovendien denkt de analist dat Rutte precies de verkeerde mensen aan het aanpakken is. "Ik zeg jou dat we deze mensen nooit meer in het gareel krijgen."

"We weten nu zoveel over die ziekte. We weten nu, bij wijze van spreken, dat mensen zonder onderliggend lijden er bijna niet ziek van worden. Dat zijn wel al deze jongens bijna. Die denken ook 'zoek het uit, het komt goed, laat gaan'. Plus dat er nog eens bij gezegd wordt dat de kans op besmetting in de buitenlucht heel klein is. Waarom zouden die zich druk maken?"

"Ik weet er te weinig van, maar Casper (van Eijck - red.) wil toch een soort app voor de supporters gaan ontwikkelen, zodat ze een paar duizend van die supporters kunnen monitoren? Als je dat doet en het blijkt dat er weinig tot geen mensen besmet raken, dan heb je wel een beeld. Dan kunnen er nog meer bij (in het stadion - red.). Dat is wat hij wil", aldus Gijp in Veronica Inside. Van Eijck schuift aanstaande vrijdag aan bij het programma om zijn plannen toe te lichten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties