Diemers: ''Dat is wel mijn favoriete positie''

dinsdag 25 augustus 2020 20:13 42.555 keer bekeken 95 reacties Pro Shots

Mark Diemers speelde negentig minuten in de oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefield. Het was pas de vijfde oefenwedstrijd nadat de competitie maandenlang stil had gelegen. Volgens Diemers maken de Rotterdammers flinke stappen qua fitheid. "We hebben natuurlijk door de coronacrisis lang geen wedstrijden gespeeld en dat was de eerste twee wedstrijden ook wel te merken."

"Nu kom je langzaam weer in je ritme, vind je steeds meer ruimtes op het veld en maak je steeds meer meters", aldus Diemers voor de camera van Feyenoord TV.  De tegenstander speelt aanstaand seizoen niet voor niets in de Bundesliga. "Een goed voetballend team, daar hadden we het vooral de eerste helft moeilijk mee. De tweede helft ging wel wat beter, maar op laatst kregen we toch nog wel wat kansjes. Dat was wel een goed teken, want toen zag je dat we ondanks die 120 minuten (van afgelopen zaterdag - red.), en nu weer 90 minuten, we er toch weer een paar keer door kwamen."

De wedstrijd was niet echt een bijzonder schouwspel, maar Feyenoord was in de tweede helft wel duidelijk de betere ploeg, daar waar Bielefeld dat in de eerste helft was. "We zetten het in de rust tactisch iets anders neer. We gingen iets meer onze man volgen, ook op het middenveld, waardoor we niet in te grote ruimtes kwamen te voetballen. Uiteindelijk hadden we iets te weinig mooie aanvallen zoals we die afgelopen weekend wel regelmatig hadden." 

Tot slot gaat Diemers nog in op zijn favoriete positie. "De trainer weet dat ik multifunctioneel ben, dat ik hangend links- en rechtsbuiten kan spelen. Het laatste deel speelde ik op 10, dat is wel mijn favoriete positie. Uiteindelijk speel ik, simpel gezegd, waar de trainer me nodig heeft."

Gerelateerd nieuws
95 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 43 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74830 leden - Op dit moment zijn 208 mensen actief, waarvan 102 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved