''Hoe geforceerd moet je daar nu naar op zoek gaan?''

''Hoe geforceerd moet je daar nu naar op zoek gaan?''

Er gaan nog steeds geluiden op om de bekerfinale alsnog te spelen, maar dan als opening van het seizoen in plaats van de Johan Cruijff Schaal. Het zou dan een wedstrijd puur om de sportieve eer worden. FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren ziet dat wel zitten. "Dat willen wij wel. De grote vraag die wij hebben: waarom kan die wedstrijd niet alsnog gespeeld worden?"

"Wij hebben gezegd: laten we dan gewoon die bekerfinale voor de prijzenkast spelen. Europees ticket of niet, dan in ieder geval een beker. Maar zelfs dat heeft de KNVB afgewezen. Ik vind dat belachelijk, maar het is niet anders. Laten we dan volgend jaar maar sportief revanche nemen", aldus Van Seumeren in het Algemeen Dagblad. Directeur betaald voetbal Eric Gudde meldde onlangs ook dat hij het als een mogelijkheid ziet. "Je kunt er een soort openingswedstrijd, een galawedstrijd in september of oktober van maken." Iets dat Feyenoord ook een goed idee zei te vinden.

Bij de supporters van FC Utrecht en Feyenoord leeft de wedstrijd een stuk minder aldus Remco Ravenhorst, voorzitter van de Feyenoord-supportersvereniging. "Ik vind het erg zonde dat we die bekerfinale niet hebben kunnen spelen. Het leefde enorm. Maar voor mij is het nu een gepasseerd station. Ik vind het een sympathieke gedachte om de bekerfinale dan maar aan het begin van volgend seizoen te spelen, maar daar hoort 50.000 man publiek in een kolkend stadion bij. Om dat nu in een vrijwel leeg stadion te doen, zonder belangen, zie ik niet zitten." Feyenoord zal dan dus hoe dan ook geen beker aan de prijzenkast toe gaan voegen. "Ja, dat wil je wel. Maar hoe geforceerd moet je daar nu naar op zoek gaan?" Het voelt nu niet meer als bekerfinale.”

Lees meer over
FC Utrecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties