FC Rijnmond over investeerders: ''Het schept gelijk verwachtingen''

FC Rijnmond over investeerders: ''Het schept gelijk verwachtingen''

FC Rijnmond tempert de verwachtingen rondom het nieuws over de Amerikaanse investeerders. Afgelopen weekend kwam het nieuws naar buiten dat Feyenoord met drie partijen in gesprek is om een deel van de Rotterdamse club te verkopen. Presentator Bart Nolles, journalisten Dennis van Eersel en Ruud van Os benadrukken dat er nog niks concreet is.

"Het schept gelijk verwachtingen. Alsof Feyenoord over een maand al in andere handen is. Zo concreet is het allemaal nog niet. Maar natuurlijk staat Feyenoord te koop. Dat is al jarenlang zo. Mits er een bedrag op tafel komt dat dermate hoog is dat Feyenoord het niet kan weigeren. Maar geldt dat niet voor bijna alle Nederlandse clubs?"

De komst van investeerders heeft ook een keerzijde. "Als je Amerikanen binnenhaalt, dan komen die niet omdat ze zo voor Feyenoord zijn. Die komen echt puur om winst te maken en die zullen geen middel schuwen om dat te doen. Dus houd er rekening mee dat het management gaat veranderen. Alles gaat veranderen om winst te kunnen maken. En liefde voor Feyenoord zit daar niet bij."

De mannen van FC Rijnmond zien ook dat de Rotterdamse club lang niet alle mogelijkheden benut. "Feyenoord wordt gezien als onbenut (financieel) potentieel. Met zo'n achterban en naam. Volgens mij zijn we het er allemaal over eens dat er niet het optimale rendement uit wordt gehaald. Bij Feyenoord valt er echt wel iets te halen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties