Leeftijdsgrens voor eerste contract wordt verlaagd naar 15 jaar

woensdag 3 juni 2020 18:31 74.350 keer bekeken 128 reacties FR12.nl

Getalenteerde spelers mochten tot nu toe pas op hun zestiende verjaardag hun eerste profcontract tekenen, maar dat wordt binnenkort verlaagd naar vijftien jaar. Zaakwaarnemers mogen spelers, vanaf het moment dat die nieuwe regel ingaat, al op de leeftijd van veertien jaar en zes maanden benaderen om deel uit te gaan maken van hun spelersbestand. Dat is een jaar eerder dan nu het geval is.

De bedoeling van de Nederlandse BVO's is om zo de talenten eerder te kunnen binden en uit de handen van vermogende buitenlandse clubs te houden. Of anders een hoger transferbedrag te kunnen vragen voor de jeugdspelers, zo meldt Voetbal International. Het zou dan wel gaan om kleine contracten waardoor ouders duidelijk wordt gemaakt dan hun kind gewaardeerd wordt door de club. De arbeidstijdenwet zorgt er voor dat een kind van vijftien maar vijf dagen per week mag werken en dan in totaal twaalf uur. Bij de volgende vergadering van het bondsbestuur, waarvan de datum nog niet bekend is, zal de nieuwe leeftijdsgrens officieel bekrachtigd worden.

Gerelateerd nieuws
128 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 50 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73435 leden - Op dit moment zijn 803 mensen actief, waarvan 173 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved