FC Utrecht wil bekerfinale spelen: ''In Duitsland of op Bonaire''

maandag 25 mei 2020 15:41 88.820 keer bekeken 254 reacties Pro Shots

FC Utrecht heeft de hoop op een bekerfinale met Feyenoord nog steeds niet opgegeven. De club heeft een dossier ingediend bij de UEFA en hoopt rond 17 juni antwoord te krijgen. Utrecht hoopt zo zelfs nog een ticket voor Europese wedstrijden te verdienen: de UEFA heeft aangegeven dat deelnemers aan Europees voetbal niet per se per 3 augustus bekend moeten zijn.

"Als er nieuwe feiten en omstandigheden zijn, dan kan de KNVB met het comfort van UEFA-rugdekking het bekertoernooi alsnog laten uitspelen", aldus de advocaten Jeroen Bedaux en Frans de Weger in De Telegraaf.

Utrecht staat er eventueel ook voor open om de bekerfinale nog voor 3 augustus te spelen. "Waarom niet in juli als je kijkt hoe soepel het nu in de Bundesliga gaat? Óf in het buitenland. Dat zou – na een quarantaine van de Feyenoord- en FC Utrecht-selectie – net over de grens in Duitsland kunnen, maar eventueel ook op Bonaire. In die Nederlandse gemeente heeft het coronavirus veel minder om zich heen gegrepen. Explore all options", zo vervolgt De Weger. "De KNVB doet dat niet, dus zijn wij maar op die stoel gaan zitten. Zo hopen we de UEFA te overtuigen."

Gerelateerd nieuws
254 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 143 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73435 leden - Op dit moment zijn 856 mensen actief, waarvan 188 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved