FC Utrecht wil bekerfinale spelen: ''In Duitsland of op Bonaire''

FC Utrecht wil bekerfinale spelen: ''In Duitsland of op Bonaire''

FC Utrecht heeft de hoop op een bekerfinale met Feyenoord nog steeds niet opgegeven. De club heeft een dossier ingediend bij de UEFA en hoopt rond 17 juni antwoord te krijgen. Utrecht hoopt zo zelfs nog een ticket voor Europese wedstrijden te verdienen: de UEFA heeft aangegeven dat deelnemers aan Europees voetbal niet per se per 3 augustus bekend moeten zijn.

"Als er nieuwe feiten en omstandigheden zijn, dan kan de KNVB met het comfort van UEFA-rugdekking het bekertoernooi alsnog laten uitspelen", aldus de advocaten Jeroen Bedaux en Frans de Weger in De Telegraaf.

Utrecht staat er eventueel ook voor open om de bekerfinale nog voor 3 augustus te spelen. "Waarom niet in juli als je kijkt hoe soepel het nu in de Bundesliga gaat? Óf in het buitenland. Dat zou – na een quarantaine van de Feyenoord- en FC Utrecht-selectie – net over de grens in Duitsland kunnen, maar eventueel ook op Bonaire. In die Nederlandse gemeente heeft het coronavirus veel minder om zich heen gegrepen. Explore all options", zo vervolgt De Weger. "De KNVB doet dat niet, dus zijn wij maar op die stoel gaan zitten. Zo hopen we de UEFA te overtuigen."

Lees meer over
FC Utrecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties