Oud-Feyenoorder Kalou geschorst door Hertha BSC

Oud-Feyenoorder Kalou geschorst door Hertha BSC

Salomon Kalou heeft zich in de nesten gewerkt bij zijn club Hertha BSC. De oud-Feyenoorder verspreidde een video waarin hij de maatregelen omtrent de verspreiding van het coronavirus te voorkomen niet serieus nam. De 34-jarige aanvaller gaf teamgenoten een hand, hield niet voldoende afstand en maakte grapjes over het virus.

Hertha BSC heeft Kalou dan ook hard gestraft. De Ivoriaan is voor onbepaalde tijd geschorst voor trainingen en wedstrijden. Hierdoor lijkt hij zijn laatste wedstrijd gespeeld te hebben voor de Duitse club. Zijn contract loopt 1 juli af. ''Met de video heeft Kalou niet alleen grote schade aangericht aan Hertha BSC: hij heeft als profvoetballer de indruk gewekt dat individuele spelers het coronavirus niet serieus nemen,'' reageert sportief directeur Michael Preetz.

Kalou heeft al snel zijn excuses aangeboden. ''Het spijt me als ik de indruk heb gewekt dat ik het coronavirus niet serieus neem. Het tegenovergestelde is het geval. Ik ben namelijk zeer bezorgd om de mensen in Afrika, omdat de medische zorg daar lang niet zo goed is als in Duitsland. Ik heb niet goed nagedacht en ben blij dat al onze tests negatief zijn uitgevallen. Ik wil ook excuses maken aan de mensen die zonder dat zij het wisten in de video zijn verschenen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties