FC Utrecht opent aanval en wil bekerfinale spelen

FC Utrecht opent aanval en wil bekerfinale spelen

Gisteren werd bekend dat FC Utrecht overal naast grijpt. De club is dan ook woedend en gaat alle mogelijke advocaten die beschikbaar zijn inzetten om een rechtzaak aan te spannen tegen de KNVB. Eigenaar Frans van Seumeren laat het er niet bij zitten en wil ook dat de bekerfinale tegen Feyenoord na 1 september gespeeld gaat worden.

''Het liefst zou ik zien dat die bekerfinale nog gespeeld wordt na 1 september. Er is geen enkele urgentie om daar nu al een streep door te halen,'' vertelt Van Seumeren in gesprek met De Telegraaf. ''Als je de plannen om weer te gaan voetballen in de verschillende Europese landen ziet, dan zijn de deelnemers aan de Europese toernooien toch pas rond die tijd bekend.”

Technisch directeur Jordy Zuidam vult aan: ''We gaan strijden voor rechtvaardige besluiten, want naar onze mening is dit niet transparant en objectief gebeurd. We voelen ons verplicht om tot het uiterste te gaan voor onze supporters en spelers, die ook een gevoel van onrechtvaardigheid hebben. We gaan alles uit de kast halen voor een rechtvaardige oplossing.”

Zuidam denkt dat FC Utrecht een goede kans heeft. ''De UEFA heeft het ticket voor de groepsfase van de Europa League niet voor niets toegekend aan de bekerwinnaar. Bij het schrappen van het bekertoernooi verschuilt de KNVB zich achter UEFA-richtlijnen, maar in geen enkel groot voetballand is al een streep gehaald door de bekerfinale. De KNVB loopt het risico dat straks het groepsfase-ticket van de Europa League door Nederland niet kan worden ingevuld, omdat er geen bekerwinnaar is aangewezen. Dit is ook naar voren gekomen in de conference call, maar de KNVB gaf aan te moeten afwachten welke stellingname de UEFA hierin gaat nemen.''

Lees meer over
FC Utrecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties