FC Utrecht woedend: ''Evenveel recht als Feyenoord''

FC Utrecht woedend: ''Evenveel recht als Feyenoord''

Feyenoord mag zich dit seizoen geen bekerwinnaar noemen. Volgens artikel 11 van de reglementen betaald voetbal moet de uitspelende ploeg, wanneer de wedstrijd niet gespeeld kan worden, tot winnaar uitgeroepen worden. De KNVB spreekt van een uitzonderlijke situatie en schrapt het toernooi.

''Omdat de bekerfinale niet kan worden gespeeld, is er dit seizoen geen winnaar,'' schrijft de voetbalbond in een persbericht. ''Besloten is dat het ticket voor de winnaar naar de hoogste op de ranglijst, na de Champions League plaatsen.''

Voor tegenstander FC Utrecht is het een vervelende dag. De club had nog twee mogelijkheden om Europees voetbal te halen. Via de TOTO KNVB Beker en de competitie. Vanwege de besluiten van vandaag grijpen ze overal naast en ze zijn dan ook woedend.

''FC Utrecht heeft evenveel recht op dit ticket als mede-bekerfinalist Feyenoord (en zelfs meer recht omdat het een bekerwedstrijd meer heeft gewonnen dan Feyenoord), wat niet meegenomen is in de presentatie van de besluiten vandaag'', schrijft de club.

"FC Utrecht schroomt niet om het besluit om geen ticket toe te kennen aan FC Utrecht aan te vechten bij de voorzieningsrechter en de UEFA", maakt de club duidelijk. Het is volgens de club 'geen enkele twijfel dat FC Utrecht op basis van sportieve prestaties van het huidige seizoen een Europees ticket verdient'.

Lees meer over
FC Utrecht
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties