FC Utrecht woedend: ''Evenveel recht als Feyenoord''

vrijdag 24 april 2020 18:36 117.285 keer bekeken 408 reacties Pro Shots

Feyenoord mag zich dit seizoen geen bekerwinnaar noemen. Volgens artikel 11 van de reglementen betaald voetbal moet de uitspelende ploeg, wanneer de wedstrijd niet gespeeld kan worden, tot winnaar uitgeroepen worden. De KNVB spreekt van een uitzonderlijke situatie en schrapt het toernooi.

''Omdat de bekerfinale niet kan worden gespeeld, is er dit seizoen geen winnaar,'' schrijft de voetbalbond in een persbericht. ''Besloten is dat het ticket voor de winnaar naar de hoogste op de ranglijst, na de Champions League plaatsen.''

Voor tegenstander FC Utrecht is het een vervelende dag. De club had nog twee mogelijkheden om Europees voetbal te halen. Via de TOTO KNVB Beker en de competitie. Vanwege de besluiten van vandaag grijpen ze overal naast en ze zijn dan ook woedend.

''FC Utrecht heeft evenveel recht op dit ticket als mede-bekerfinalist Feyenoord (en zelfs meer recht omdat het een bekerwedstrijd meer heeft gewonnen dan Feyenoord), wat niet meegenomen is in de presentatie van de besluiten vandaag'', schrijft de club.

"FC Utrecht schroomt niet om het besluit om geen ticket toe te kennen aan FC Utrecht aan te vechten bij de voorzieningsrechter en de UEFA", maakt de club duidelijk. Het is volgens de club 'geen enkele twijfel dat FC Utrecht op basis van sportieve prestaties van het huidige seizoen een Europees ticket verdient'.

Gerelateerd nieuws
408 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 209 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73547 leden - Op dit moment zijn 897 mensen actief, waarvan 212 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved